Výroba kvalitního domácího jogurtu
Suroviny
Porce: 7-8
Nutriční hodnoty
Energie | 1 954 kJ / 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,00 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 49,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
K měření teploty požívám digitální infračervený teploměr který stačí přiložit na skleníčku nebo ½ cm nad hladinu mléka. Ale při troše cviku se to dá zvládnout i prstem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2018 18:10
28. 8. 2017 23:15
Jj, omlouvám se zakladatelce, neuvědomila jsem si to
28. 8. 2017 16:27
Pro nás, co jogurt neděláme pravidelně, je jednodušší vyrobit ho s jogurtem.
Smetanový jogurt bych si dala a moc si na něm pochutnala
28. 8. 2017 16:11
Pokud děláš jogurt z jogurtu, tak suš mléko ano. Dělám z kultury a není třeba dávat suš mléko. Je hustý že se nevyklopí. Ale je dobrý přidat smetanu, sice není dietní, ale smetanová chuť je
28. 8. 2017 14:58
A moc se mi líbí ta jogurtová "líheň" z polystyrenu
28. 8. 2017 14:53
1 do umytého hrnce nalijeme mléko (třeba 2l).
2; mléko zahřejeme pod bod varu (tvoří se bublinky)
3; mléko schladíme na cca 40st (udržíte v něm prst)
4; trochu mléka odebereme do rendlíku, zaočkujeme ho (rozmícháme jogurt nebo kulturu)
5; zamícháme zpět do mléka
6; mléko plníme do čistých (viz níže) skleniček, ihned zavíčkujeme a vložíme do peřiny (nebo trouby)
7; druhý den dáme skleničky do lednice vychladit.
Skleničky-umyjeme skleničky a víčka, naskládáme na utěrku na plech a zapečeme takto v troubě 15 minut při 100st.
Tento jogurt vydrží i víc jak 14dní bez plísní a pod. Při přidání smetany do mléka máte smetanový.
27. 8. 2017 21:02
27. 8. 2017 19:12
2. Postup není nijak složitý, je zřejmě stejný jako to děláte vy, jen s důrazem na hygienu. A je to popsáno tak aby to bez chyb zvládl i ten kdo to nikdy nedělal.
3. Hygiena (vyvařování) je nutné pokud chcete aby jogurt vydržel a byl 100% zdravý, bez bakterií.
4. Vaše tvrzení, že jogurt bez sušeného mléka může být hustý není pravda. Samozřejmě je možno to dělat bez něj a to je v tom návodu i napsáno.
26. 8. 2017 23:56
Dělám jogurt už léta, bez sušeného mléka a je identický s holandií, případně s choceňským smetanovým. A co víc, bez teploměru.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 12 minutami
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 17 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 19 minutami
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 1 hodinou
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 1 hodinou
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 10 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak vyrobit domácí jogurt domácí jogurt jak vyrobit jogurt domaci jogurt recept jak udělat domácí jogurt domácí smetanový jogurt jak vyrobit hustý domácí jogurt jak se vyrábí jogurt smetanový jogurt recept jak uvařit jogurt výrobajogurtu výroba jogurtů v troubě postup výroby jogurtu recept na smetanovy jogurt viroba jogurtu domácí smetanový jogurt recept vzroba jogurt jak si vyrobit jogurt výroba dom.jogurtu výroba jogurtu z mléka
Suroviny: mléko, jogurt, jogurt, jogurt,
Výroba kvalitního domácího jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwKy
9 názorů