Vláčné koláčky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 17 922 kJ / 4 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,04 g |
Tuky | 236,43 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 792 mg |
Sodík | 403 mg |
Sůl | 0,88 g |
Sacharidy | 439,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
S těstem se velice dobře pracuje, takže nepotřebujete ani vytahovat mouku s válečkem.
Těsto na plechu už moc nenakyne. Koláče jsou vláčné, nepřipálí se a krásně drží tvar.
Snad se vám koláčky povedou.
Budu ráda za každý bodík a vaše fota :-) :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2020 00:23
VaryVari to znamená KL kávová lžička,PL je polévková lžíce to se běžně užívá jako měrka
13. 3. 2020 23:02
Co prosím znamená 12 KL cukru? Děkuji za odpověď - nevím co je to, to KL?
30. 10. 2019 08:58
Verunkavh:
Stran vajec: v surovinách se do těsta běžně udávají pouze žloutky
***
No, někdy je fajn, podívat se na rcp cizíma očima
Běžně zběžně mrknu na suroviny a pak, když pak, se podívám na postup
Tady mě v surovinách zaujala absence nádivky
Čta postup si říkám: Hmmm, jaké to asi bude
A ejhle, až v samém závěru je zmínka i o náplni...
Stran vajec: v surovinách se do těsta běžně udávají pouze žloutky
***
No, někdy je fajn, podívat se na rcp cizíma očima
Běžně zběžně mrknu na suroviny a pak, když pak, se podívám na postup
Tady mě v surovinách zaujala absence nádivky
Čta postup si říkám: Hmmm, jaké to asi bude
A ejhle, až v samém závěru je zmínka i o náplni...
30. 10. 2019 06:57
Nadja: Dobrý den,
Ano máte pravdu,ty bílky používám na potření koláčku.Ale v poslední době na to zapomínám jelikož to těsto je tak vláčné že není třeba koláčky potřít těma bílkama.. Ale kdo chce tak může,výhodou toho těsta je,že se koláčky nepřipálí i když nejsou potřené těma bílkama
Ano máte pravdu,ty bílky používám na potření koláčku.Ale v poslední době na to zapomínám jelikož to těsto je tak vláčné že není třeba koláčky potřít těma bílkama.. Ale kdo chce tak může,výhodou toho těsta je,že se koláčky nepřipálí i když nejsou potřené těma bílkama
29. 10. 2019 22:43
Verunkavh: v surovinách uvádíš 3 vejce, v postupu jsou jen žloutky - co s bílky? Řekla bych, že asi na potření bochánků před nanesením drobenky ???
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 26 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 9 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 10 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 10 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 12 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 12 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 12 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vláčné koláče recept na vlacne kolace top recepty vláčné rezy vlacne vdolecky top recepty vláčný jogurtový koláč koláče - nejsou vlacne vyborne a vlacne kolace
Suroviny: mouka hladká, vejce, droždí, mléko, cukr krupice, olej, kůra citronová, mouka polohrubá, cukr moučkový, tuk hera
Vláčné koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/203N
5 názorů