Švestkáčová povidlovka s bramborovými noky podle Josefa Náhlovského
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 435 kJ / 1 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,68 g |
Tuky | 13,06 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 193,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Navíc ještě odkaz na "Jemné noky", které jdou použít na slano i na sladko:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 11. 2019 21:04
15. 11. 2019 20:55
15. 11. 2019 19:32
15. 11. 2019 19:22
15. 11. 2019 19:15
15. 11. 2019 18:41
3. 11. 2019 16:33
3. 11. 2019 15:31
3. 11. 2019 15:10
( Já dělám brknedle úplně jinak - uvařím brambory oloupané nakrájené na kousky v osolené vodě, měkké sliji, v tom samém hrnci šťouchnu šťouchadlem na brambory, minutku nechám vypařit, na půl kila prsknu jedno vejce a přisypávám dětskou krupičku do křehké konzistence - cca 200 g, dle sezony přidám trochu bramborového škrobu, bleskově ušoulám knedle a rovnou dávám do už vařící vody...lepší neznám...)
3. 11. 2019 14:37
3. 11. 2019 13:28
Já jen stále dokola si myslím, že podle receptu musí být začátečník schopen uvařit...a z "500 g brambor + 2 vejce + mouka + sůl" nemá šanci...jaká mouka? kolik? jaké brambory - uvařené? studené?...
Proto jsem si dovolila navrhnout tu formulaci "brknedlík z půl kila brambor dle vlastních zvyklostí", to ať si každý najde "svůj knedlík"...a zrovna tady si myslím, že z některých typů těst ty vlastně noky u jinak fajn receptu nebudou fungovat bo budou jak beton....
3. 11. 2019 11:35
3. 11. 2019 10:09
Mám trochu problém s tím "těstem"...buď popsat jak se má udělat... a nebo jednodušeji "těsto na bramborové knedlíky dle vlastních zvyklostí z půl kila brambor"...každý je dělá trochu jinak....
( a nejsem si jistá, že všechna těsta na brknedlíky jsou na tuhle přípravu vhodná...zrovna to moje asi ano...)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 14 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 6 minutami
Výborné lasagne
adriana.dragounova@gmail.com uvařila před 9 minutami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Belus uvařila před 45 minutami
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 50 minutami
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 1 hodinou
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 2 hodinami
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: toasty nahlovsky gnocchi na sladko recept plněné taštičky podle náhlovského švestková omáčka podle náhlovského
Suroviny: brambory, vejce, sůl, mouka, povidla švestková, mléko, cukr, skořice mletá, čokoláda, oříšky, šlehačka
Švestkáčová povidlovka s bramborovými noky podle Josefa Náhlovského
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rO8E
13 názorů