Obyčejný guláš - z babiččiných receptů
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 524 kJ / 1 559 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 212,50 g |
Tuky | 60,54 g |
Vláknina | 12,55 g |
Cholesterol | 507 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 36,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Babička byla z řeznické rodiny a uměla dobře vařit. O guláši říkala - dej stejnou hromádku cibule jako masa, udělej ji na sádle s olejem hezky hnědou, nedělej malé množství, raději víc než míň, papriku vždy do tuku a dej mu čas - hezky pomalu a hlavně žádnou mouku a na papiňák zapomeň.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 1. 2021 22:44
19. 1. 2021 22:40
19. 1. 2021 22:37
19. 1. 2021 20:53
19. 1. 2021 20:27
Naváži na svůj předešlý komentář:
Pokud babička opravdu dávala do HOVĚZÍHO guláše hovězí vývar, pak:
a) vyvařovala u nějakého nelakotného Trautenberka
b) ááá nééébo by se rcp měl jmenovat "NEobyčejný guláš - z babiččiných receptů"
***
zdánlivě OT
V rcp NENÍ obvykle citovaná mantra, že guláš je nejlepší po odležení...
Říkají to všichni...
...ale na druhý den nepoznám, zda je guláš lepšejší než byl včéééra
No a abych vařil čerstvý guláš jen proto abych ho porovnal s tím včerejším, tak k tomu se, i při své pošetilosti, ne a ne odhodlat
17. 1. 2021 14:33
17. 1. 2021 13:51
28. 5. 2020 16:19
28. 5. 2020 15:12
28. 5. 2020 15:03
28. 5. 2020 14:48
No, zvyk je železná košile, že
Tak jako se u nás dává do sladkých těst špetka soli, tak pro kolegyni z poza Moravy je to nepřijatelné, neb u nich se to nikdy nedělalo...
Píšete: "K osmažené cibuli přilijeme trošku vývaru (nebo vody)..."
A proč?
Konkrétně u guláše když k dozlatova usmažené cibuli přidám na kostky pokrájené maso, tak toto po chvilce pustí dostatek šťávy (tedy jako bych přilil vodu), po povolení přípečků a odpaření až na tuk přidávám (po přidání papriky) po troškách další tekutinu a dusím a dusím
Ve finále je cibule tak jako tak "na máčku" (jak se u nás říká)
27. 5. 2020 23:24
27. 5. 2020 22:16
27. 5. 2020 11:01
27. 5. 2020 10:08
Papiňáky som mala tiež dva (prvý bol "kukta" donesený z Maďarska). Kedysi, keď boli deti malé, som používala často. Ale som sa ich zriekla, boli asi z hliníka, vyhodila som, zaberali miesto v špajzi.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 38 minutami
Koláče po babičce
Brumaire uvařila před 41 minutami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 1 hodinou
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 9 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 12 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 12 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 12 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Suroviny: kližka hovězí, sádlo, olej, cibule, paprika sušená sladká, kmín drcený, sůl, pepř, vývar hovězí, česnek, majoránka, cibule
Obyčejný guláš - z babiččiných receptů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rA5k
33 názorů