Kynuté jidáše
Jedním z tradičních velikonočních symbolů jsou Jidáše. Jde o drobné pečivo z kynutého těsta, které by se mělo péct i sníst na Zelený čtvrtek. Kynuté těsto tvarujeme do různých uzlů připomínajících stočený provaz, tedy zradu Jidáše, proto ten název.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 199 kJ / 3 872 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,15 g |
Tuky | 135,02 g |
Vláknina | 21,23 g |
Cholesterol | 749 mg |
Sodík | 670 mg |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 560,37 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Doporučuji si připravit všechny suroviny z lednice na den před pečením do pokojové teploty, aby těsto co nejlépe vykynulo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 6 minutami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 32 minutami
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 37 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 40 minutami
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 1 hodinou
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 1 hodinou
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 3 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak rychle nechat změknout máslo? Máme pro vás tři osvědčené vychytávky
Jak uvařit nejlepší kynuté knedlíky. Výborné jsou z čerstvého ovoce, bohatě posypané tvarohem
Další recepty
Suroviny: droždí, cukr moučkový, mouka hladká, mléko, žloutek, mandle mleté, mouka hladká, cukr krupice, sůl, máslo, anýz, vejce, mléko, cukr hnědý, mléko, cukr krupice
Kynuté jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/41Lg
0 názorů