Čekanka obalená v šunce
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 324 kJ / 794 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,78 g |
Tuky | 43,20 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 184 mg |
Sodík | 849 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 63,72 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čakanka je pomerne netradičná zelenina,ale o to viac vzácna svojimi účinkami na ľudský organizmus.Typická je pre ňu horkastá chuť a vo francúzskej kuchyni je bežnou súčasťou.Tento recept je "klasikou" francúzskej kuchyne, tak ako som ho publikovala, no bešamel možno nahradiť smotanovou omáčkou,strúhaný syr plesňovým,to už je individuálne.Ja som použila mladé výhonky čakanky a tým sa do popredia dostala chuť šunky,ale obyčajne sa používajú väčšie kusy čakanky,ktorých vrchné listy sa odstránia a tým pádom je chuť šunky iba "doplnkom".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 3 minutami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 29 minutami
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 34 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 37 minutami
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 1 hodinou
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 1 hodinou
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 3 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na bešamel? Poradíme, jak zvládnout tuto základní omáčku do zapékaných pokrmů jako profíci
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Další recepty
Suroviny: čekanka, šunka, máslo, mouka, mléko, sýr, strouhanka, sůl, ořech muškátový, pepř
Čekanka obalená v šunce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDm8
0 názorů