Chleba z remosky
Jak jednou ochutnáte domácí chleba, hned si ho zamilujete. Tento chléb v remosce nejen kyne, ale následně se i peče. Nedrobí se, má křupavou kůrku a vydrží měkký celý týden. Pokud nemáte remosku, můžete péct i v troubě.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Místo čerstvého droždí můžete použít droždí sušené, postup na kvásek je stejný. Do těsta místo ovesných vloček můžete přidat vlákninu, případně semínka dle chuti každého. Nicméně ovesné vločky značně vylepšují chuť chleba. Místo vařených brambor můžete přidat bramborové těsto v sáčku (50 g), nemá to vliv kvalitu těsta. Žitný kvásek od Dr.Oetker přidávám do těsta kvůli jedinečné chuti, kterou upečený chleba získá. Žitný kvásek můžete nahradit 1 rovnou lžící octa, ale na výslednou chuť chleba to vliv má. Těsto dávám kynout rovnou do mísy od remosky, do kterého vložím dortovou formu, který vyložím pečicím papírem. Po vykynutí s těstem již nic nedělám, rovnou peču. Usnadňuji si tím práci.
Na závěr: Chleba se nedrobí, vydrží měkký celý týden a má výbornou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 3 minutami
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 49 minutami
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 1 hodinou
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 1 hodinou
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 2 hodinami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 2 hodinami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 2 hodinami
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších chřestových receptů. Populární chřest se dá vařit, zapékat, smažit i grilovat. Pochutnáme si na polévkách a salátech
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Jak připravit kvásek z droždí, aby housky krásně křupaly
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, vločky ovesné, kvas žitný, brambory, sůl, kmín celý, voda, droždí, cukr, voda, mouka hladká
Chleba z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR53x
0 názorů