Krutony ze starších rohlíků z horkovzdušné fritézy
Horkovzdušná fritéza umožní přípravu smažených dobrot s minimem nebo dokonce úplně bez použití oleje. Krutony ze staršího pečiva jsou stejnoměrně opečené, krásně křupou a určitě se budou hodit do mnoha připravovaných pokrmů.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 196 kJ / 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,60 g |
Tuky | 2,15 g |
Vláknina | 4,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 624 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 55,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na krutony jsou vhodné rohlíky 2-3 dny staré. Starší se ve fritéze hodně drolí.
U čerstvých nebo 1 den starých rohlíků se musí teplota nastavit na 180 °C a čas na 7-8 minut. V polovině protřepat a prohodit.
Na krutony z chleba jsou vhodné krajíčky chleba o síle cca 1 cm bez kůrky. Také staré 2-3 dny a nakrájené na kostičky 1,5 cm x 1,5 cm. Dělat na 180 °C 4 minuty a v polovině prohodit.
Ale v obou případech doporučuji po malinkých chvilkách do horkovzdušné fritézy nahlídnout a hlídat barvu. Je to jako u trouby, každá fritéza hřeje jinak. Já používám Delimano, 3,5 l.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 7. 2023 21:01
9. 7. 2023 14:48
Je to lepší než rozehřívat velkou troubu nebo smažit na pánvi.
15. 6. 2023 16:08
15. 6. 2023 06:58
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 20 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 9 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 10 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 10 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 12 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 12 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 12 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Suroviny: rohlík
Krutony ze starších rohlíků z horkovzdušné fritézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYxz5
4 názory