Vepřová krkovice dušená v šunkovaru
Za pomoci šunkovaru si můžete připravit výtečnou dušenou krkovici, která bude krásně šťavnatá, provoněná jalovcem, pepřem a rozmarýnem. Trpělivost při časově náročnější přípravě se vyplatí a domácí šunku si tak budete moct plně vychutnat.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 7 971 kJ / 1 905 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 218,90 g |
Tuky | 114,40 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 528 mg |
Sodík | 11,60 g |
Sůl | 21,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dále budeme potřebovat: mikrotenový sáček, kuchyňský provázek, stříkačku na marinování s jehlou, úzkou uzavíratelnou nádobu. Postup i doba přípravy je poněkud zdlouhavá, ale vyplatí se to. Praganda je k dostání v drogerii.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2023 20:06
4. 8. 2023 06:48
3. 8. 2023 19:38
Inspiroval mě pavelk se svou dušenou krkovičkou,kterou jsem už podle jeho rcp dělalaTady jsem si trochu pozměnila koření a také jsem prodloužila dobu vaření
Maruško,podle popisu to vypadá složitě,ale je to velice jednoduché.Není tady žádné krájení ani mletí jako např.u šunky. Jen se do kusu masa napíchá lák a za 3 dny se to strčí do šunkovaruPro mě je pracnější připravit oběd
3. 8. 2023 07:07
2. 8. 2023 21:23
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 17 minutami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 10 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 10 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 13 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 13 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Vepřové maso je velmi oblíbenou a univerzální surovinou na přípravu pokrmů
Další recepty
Suroviny: krkovice vepřová, voda, jalovčinky, koření nové koření, pepř, rozmarýn, rychlosůl, sůl
Vepřová krkovice dušená v šunkovaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPwkE
5 názorů