Rychlá prdelačka
Klasickou zabijačkovou polévku si můžete připravit i mimo zabijačku tak, že do cibulového základu přidáte jelítkový prejt. Pak už jen polévku dochutíte česnekem a majoránkou a přidáte uvařené kroupy.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 10 394 kJ / 2 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,84 g |
Tuky | 143,95 g |
Vláknina | 36,14 g |
Cholesterol | 527 mg |
Sodík | 4,11 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 222,60 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 10. 2023 09:59
Anna Kocikova: myslel jsem ale i vaše naprosto bezkonkurenční nápady na talíři
19. 10. 2023 15:45
Chlebajez: Prdelačka a jiné podobné dobroty jsou v naši restauraci k dostání pouze v čase zabíjačekNezbývá nic jiného, než si takovou príma polévku uvařit domaPrejt i jelítka bývají naštěstí v obchodech celoročně,takže si můžeme zamlsat klidně i v létě
19. 10. 2023 14:20
Anna Kocikova: Tady na topreceptech jsem benjamínek, vaše pěkná řádka receptů je opravdu kardinální. Jen mě tak napadlo, že se s něčím podobným nesetkáme skoro v žádné restauraci...
19. 10. 2023 12:53
I my ji máme rádiObčas mívají polotovar na polévku ve střívku,ale teď už dlouho není k viděníAle z prejtu nebo jelítka je také moc dobrá.Někdy přidávám i kousek tlačenky
15. 10. 2023 12:48
Zde jsem použil prejt ve střívku a taky drobné kroupy... s majoránkou jsem nešetřil a byla skvělá.
15. 10. 2023 12:18
Tuhle polévku dělávám taky. Kroupy vařím ty nejmenší "lámankové" Prejt kupuji v Globusu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 19 minutami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 43 minutami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 10 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 11 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 13 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Zabíjačkové pochoutky aneb to nejlepší, co můžete na zabíjačce ochutnat
Další recepty
Suroviny: prejt, sádlo, cibule, kroupy ječné, česnek, majoránka, cibulka jarní, pepř mletý, sůl
Rychlá prdelačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6Rl
Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru
Anna Kocikova
Hodnocení receptu je 4,5 (5×)