Tajemství dobrého burčáku
Pití burčáku je oblíbeným spestřením začátku podzimu. Tento částečně zkvašený mošt z vinné révy nenabízí nejen ostřejší sladkou chuť a vitaminy, ale i spoustu dobrodružství se svým převozem a otevíráním lahví. Prostě občas bouchne, když je už přemnoženým kvasinkám nádoba malá. Naši vinaři nicméně nabízejí celou paletu odrůd, ze kterých je tento "veselý" nápoj vyroben a je jen na nás, kolik toho chceme ochutnat, otestovat a co naše zažívání vydrží. Burčák je skvělý, ale občas to po něm bývá divoké.
Podle stádií kvašení rozlišujeme burčáky sladké, ve varu, po zlomení a mydliňáky. Dalším stádiem je pak už mladé víno. K burčáku se hodí přikusovat zejména slaná a nakyslá jídla nebo houby. Třeba kvalitní klobásy, nakládané okurky nebo bramboračka ho doplňují skvěle. A dokonce i taková vinná klobása s jeho chutí ladí. Tak na zdraví a dobrou chuť!
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19