Cizrna na másle ghí podle indické kuchyně
Recept ještě nebyl hodnocenInspirace tradiční indickou kuchyni nám dává možnost připravit výborné bezmasé jídlo, které zasytí i zahřeje. Dlouhou přípravu luštěnin můžeme výrazně zkrátit použitím…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 526 kJ / 126 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,18 g |
–– mononenasycené | 0,06 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 12,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Inspirace tradiční indickou kuchyni nám dává možnost připravit výborné bezmasé jídlo, které zasytí i zahřeje. Dlouhou přípravu luštěnin můžeme výrazně zkrátit použitím…
Neoloupanou řepu uvaříme nebo upečeme v troubě, po částečném zchladnutí ji oloupeme a jemně nastrouháme.Propláchnutou okapanou cizrnu, česnek, tahini, papričku a řepu…
Cizrnu dáme do cedníku a necháme odkapat. Připravíme si dresink z oleje, octa, hořčice, citronové štávy, malinko přisolíme pokud se vám bude zdát cizrna málo slaná (…
Ochutnejte toto vyborné bezmasé jídlo, které je díky indickému koření plné vůní a chutí. Směs cizrny, zeleniny a žampionů v omáčce zjemněné kokosovým mlékem chutná…
Černá čočka je bohatá nejen na vlákninu, ale také na bílkoviny. Pokud ji připravíte společně se zeleninou a cizrnou, získáte tak plnohodnotné a syté jídlo, ke kterému se…
Oloupeme cibuli, česnek a nasekáme najemno. Škrabkou očistíme mrkev i řapíky celeru a nakrájíme na drobné kostičky. Červenou čočku na sítku propláchneme a necháme okapat…
Smícháme jogurt s kořením a jemně nakrájenou cibulí. Kuřecí stehýnka dáme do zapékací mísy a polijeme připravenou marinádou.Dáme péct do trouby. Mezitím si připravíme…
Ryzí dobře propláchneme, necháme okapat, přidáme kardamom, nové koření, šafrán - promícháme a na trošce oleje (na pánvi) opečeme.Neoloupaný lilek nakrájíme na plátky …
Mangoldové listy spaříte vařící vodou, necháte okapat a nakrájíte nadrobno. Ve woku nebo pánvi na oleji s máslem orestujete dozlata pokrájenou cibuli a česnek, přidáte…
Květák rozebereme na malé růžičky, propláchneme na sítu a necháme okapat. Cibuli rozpůlíme, sloupneme a nasekáme najemno. Rajče spaříme a oloupeme.Do hluboké rozehřáté…
Maso nakrajime na vetsi kousky, na olivovem oleji nechame zatahnout, pridame rajsky protlak, nove koreni, kurkumu, mlety koriandr, kardamon, kari, skorici, pepr, sul,…
Cuketu oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na hrubší kolečka. Oloupané brambory také nakrájíme na kolečka. Vše dáme do zapékací mísy, promícháme se solí, pepřem a…
Pokrm inspirovaný mexickou kuchyní. To jsou tyto chilli fazole s cizrnou a klobásou. Jde o velmi snadný a rychlý pokrm, kdy ze suroviny vytvoříme hustou pikantní omáčku…
Fenykl nakrájíme, mrkev očistíme a nastrouháme.K zelenině přidáme kapku olivového oleje a zakápneme balsamikovým octem. Přidáme pepř a sůl a vše promícháme.Nakonec…
1) Dejte brambory do středně velkého hrnce s horkou vodou. Přiveďte k varu, poté snižte oheň na středně nízký stupeň, zaklopte a vařte 6-7 minut. Přidejte cizrnu a vařte…
Oloupanou, vydlabanou dýni nakrájíme na kostky. Ve wok pánvi (nebo hrnci) rozpálíme olej a na něm asi minutu restujeme kari pastu, až zavoní. Přidáme dýni a cizrnu,…
Červenou řepu dejte do kastrůlku s vodou a vařte asi 15 minut. Potom ji zchlaďte a oloupejte. Cizrnu sceďte, propláchněte a nechte okapat. Řepu nastrouhejte nebo…
Dobře omytý pórek nakrájíme na půlkolečka. V hrnci rozpustíme plátek másla, vhodíme nakrájený pórek a necháme ho orestovat skoro dozlatova.Cizrnu scedíme a přidáme k…
Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme na malé kostičky nakrájené žampióny. Krátce osmahneme, zaprášíme rýžovou moukou, kari kořením i mletým kmínem a…
Cibuli nakrájíme na kostičky, lilek a očištěnou mrkev nakrájíme na přibližně stejné kousky.Římský kmín v hmoždíři trochu podrtíme. V pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejeme…
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky nebo na plátky a dáme do salátové mísy. Přidáme na větší kousky pokrájená rajčata, proužky kapie, na malé kousky nasekaný celer…
Na panvici asi minútu nasucho opekáme kmín a čili lupienky – alebo pokiaľ nezačneme cítiť ich arómu. Pridáme olej, cibuľu a pražíme asi 5 min. Primiešame šošovicu, bujón…
V hrnci rozehřejeme olej a vložíme na něj cibuli, mrkev a celer, vše nakrájené na malé kostičky. Zeleninu asi 5 minut necháme restovat. Přidáme nadrobno nakrájený…
Jednu cibuli a kurkumu dáme stranou. Druhou cibuli, všechno koření, česnek i zázvor rozmixujeme na hladkou pastu. Na rozpuštěném másle orestujeme nasekanou druhou…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
I z brambor můžete upéct výtečný koláč. Připravte ho s jablky a drobenkou, správnou chuť mu dá oblíbené koření
Na štíhlý pas platí pták! 3 snadné a chutné recepty z krůtího masa, díky kterým zhubnete
Falešné tataráky dokáží trumfnout i masový originál. Výraznější chuť má avokádový, červená řepa zase přidá jemnou kyselost