Zeleninový salát s jogurtovým dresingem
Recept ještě nebyl hodnocenLedový salát, rajčata, okruka, to jsou samé dobré a zdravé potraviny, které odlehčí váš jídelníček. Koření a jogurtový dresing propůjčí salátu pikantní chuť a tofu vás…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ledový salát, rajčata, okruka, to jsou samé dobré a zdravé potraviny, které odlehčí váš jídelníček. Koření a jogurtový dresing propůjčí salátu pikantní chuť a tofu vás…
Na máslo dáme orestovat vepřové maso, které nakrájíme na kousky a necháme dusit s trochou vody do poloměka. Pak přidáme kmín, cukr, masox, pepř, sůl a nakrájené kedlubny…
Polévky jsou skvělým základem našeho jídelníčku a můžeme je připravit prakticky z jakékoliv suroviny. Na tuto polévku budeme potřebovat kedluben a brambory, které…
Do mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním…
Zeleninový boršč je klasickým ruským pokrmem plným sytých chutí a výživných ingrediencí. Každá lžíce této teplé a lahodné polévky je plná čerstvé zeleniny, bylin a…
Máte chuť na jídlo s vepřovým masem a spoustou zeleniny? Zkuste tuto čínu. Maso den předem namarinujete. Druhý den ho osmažíte a smícháte s dokřupava osmaženou červenou…
Tuzemská kuchyně je hojně zastoupena různými omáčkami. Jednou z nich je také netradiční kedlubnová. Kousky kedluben povaříme doměkka a smícháme je s bešamelovou omáčkou.…
Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji s předsmaženou cibulkou. Zalejeme trochou vody a dusíme do měkka. Kedlubny oloupeme, nahrubo…
Kedlubna má velice jemnou chuť, její konzumace má blahodárné účinky na naše zdraví a navíc je nízkokalorická. Nevíte co z ní připravit? Pak vsaďte na polévku s brambory,…
Kedlubny si nakrájíme na nudličky a poviříme je v osolené vodě, scedíme(Ale vodu která zbyde z kedlubnů si necháme). Z oleje a hladké mouky uděláme jíšku a do ní vlejeme…
Usmažíme světlou cibulovou jíšku, přilijeme trochu studeného uzeného vývaru a rozmícháme, aby se nevytvořily hrudky. Pak přidáme na hranolky nakrájené kedlubny, osolíme…
Kedlubnu a 2 mrkve si nastrouháme na hrubém struhadle. Do hrnce nalijeme trochu oleje a přidáme lžíci másla. Necháme rozpustit. Poté přidáme nastrouhanou kedlubnu a…
Kedlubnu a 2 mrkve si nastrouháme na hrubém struhadle. Do hrnce nalijeme trochu oleje a přidáme lžíci másla. Necháme rozpustit. Poté přidáme nastrouhanou kedlubnu a…
Kaleráb narežeme na hranolčeky. Na oleji speníme narezanú cibuľu, vložíme kaleráb a krátko orestujeme. Zasypeme múkou, premiešame. Pridáme na kocky narezané zemiaky,…
Nakrájenou cibuli dáme zpěnit na sádlo. Jakmile zesklovatí přidáme na hrubo nastrouhané kedlubny, trochou vody podlejeme a podusíme téměř doměkka. Potom na to vylejeme…
Kaleráb nastrúhame na slzičkovom strúhadle, posolíme a necháme odpočinúť. Vytlačíme vodu, pridáme korenie, kvet, žĺtky, zahustíme múkou. Nakoniec zľahka sneh. Formujeme…
Dušená zelenina na másle je výbornou volbou pokud chcete odlehčit jídelníček. Pokud ji připravíte na skus a dobře ochutíte, nebude vám maso na talíři vůbec chybět.…
1. Na másle necháme zesklovatět cibulku. Přidáme na kostičky pokrájené maso a dobře propláchnuté krupky. Osmažíme, zalijeme vývarem a vaříme dokud krupky nezměknou …
Jestli se vám urodilo více kedluben a nevíte, co si s nimi počít, zkuste oblíbenou variaci našich babiček: kedlubnové zelí. Dušené kedlubnové zelí se zázvorem a jablky…
Jednoduchých receptů na zeleninové polévky není nikdy dost. Vydatná polévka jako od babičky je ozobená sekanou zelenou petrželkou, plná zeleniny, krásně voní máslem a…
Zeleninu a jablka oloupeme.Kedlubny, jablka a mrkev nastrouháme na hrubší nudličky.Jogurt ochutíme citronovou šťávou, osolíme a smícháme s ostatními surovinami.Rozdělíme…
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Slijeme a promícháme s olejem. Cibuli a kedlubnu očistíme, oloupeme, houby očistíme a vše nakrájíme na kostky. Omytá rajčata…
Kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Můžeme přidat i nadrobno nasekané listy.Brambory také oloupeme a nastrouháme nahrubo.Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na…
Tuto chutnou, lehkou, jarní pomazánku připravíme snadno z vařených vajec, tvarohu, ředkviček a kedluben. Namazaná na kousku čerstvého pečiva přijde vhod jako zdravá…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Libečková polévka opiška: Netradiční krkonošská česnečka voní bylinkami a česnekem a je snadná na přípravu
Dušená mrkev podle receptu redaktorky Hanky: Na moravskou delikatesu je potřeba hodně másla, kuřecí vývar a zakysaná smetana
Britská pomazánka marmite: Chutná po kvasnicích, je plná vitaminu B a potěší i milovníky piva!