Roláda se zeleninovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenPripravíme si omáčku : Jogurt zmiešame s nastrúhaným chrenom, soľou a korením. Dobre premiešame a dáme do chladničky. Na náplň orestujeme na troške oleja na kolieska…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pripravíme si omáčku : Jogurt zmiešame s nastrúhaným chrenom, soľou a korením. Dobre premiešame a dáme do chladničky. Na náplň orestujeme na troške oleja na kolieska…
Pokrájené maso, řepu, okurky a cibuli dáme do sekáčku, osolíme a rozsekáme najemnoVzniklou směs promícháme s majonézou, s kapary a pomazánku dochutíme pepřem a…
Karfiol uvaríme v osolenej vode dochrumkava.Všetky suroviny na omáčku premiešame.Uvarený karfiol necháme odkvapkať a ešte horúce ružice uložíme na taniere. Prelejeme…
Stopky mangoldu narežeme na cca 1 cm kúsky. Listy mangoldu narežeme na menšie časti (veľkosť sústa).Maslo rozpustíme a nakrájané stonky mangoldu na ňom cca 3 min…
Kořenící směs rozmícháme v 1 dl slunečnicového oleje. Bohatě a poctivě vetřeme do obou kusů předního kolena – kůži nenařezáváme je totiž velmi tenká a sama při pečení…
Krky uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem. Můžeme i v pomalém hrnci. Čím bude vývar silnější, tím bude polévka lepší. Z vývaru sebereme přebytečný tuk. Z uvařených…
Z vína, vody, octa, kořenové zeleniny, tymiánu, šalvěje, kousku petrželky a kroužku cibule přivedeme k varu kurbujón. Vložíme do něho párátkem sepnuté roličky z osolené,…
Kapustičky očistíme, odstraníme košťál a je-li třeba vrchní lístky. Vložíme je na pařáček a uvaříme na skus.Ořechy opražíme na suché pánvi. V rendlíku přivedeme k varu…
Zbytky šouletu zalijeme vývarem a cca 20 minut pod pokličkou dusíme. Bez pokličky cca 10 minut redukujeme a dáme vychladit.Do zredukované směsi na jemno nastrouháme…
Smícháme mleté vepřové maso, světlou sójovou omáčku, řepkový olej, sezamový olej a bílý mletý pepř. Dáme stranou, necháme marinovat. Občas promícháme. Dáme vařit rýži…
Na náplň zomelieme 2 rybacie filety spolu s cibuľou na mäsovom mlynčeku. Pridáme vopred namočený a dobre vyžmýkaná suchár, vajíčko, narezanú vňať, osolíme, okoreníme a…
Bôb namočíme na 24 hodin, potom ho uvaríme do mäkka ( v tlakovom hrnci cca 25 minut ). Scedíme a necháme vychladnúť.Na oleji orestujeme krátko na kolieska narezaný pór,…
Bôb namočíme na 24 hodin, potom ho uvaríme do mäkka ( v tlakovom hrnci cca 25 minut ). Scedíme a necháme vychladnúť.Na oleji orestujeme krátko na kolieska narezaný pór,…
Filety z pstruha necháme pomalu rozmrazit a nasekáme na několik menších filetů, každý osolíme, opepříme a jemně obalíme v mouce.Na rozpáleném oleji filety z obou stran…
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme - okraje nenařezáváme! Mleté maso si v misce pečlivě smícháme s vínem, jemně nakrájenou cibulí a česnekem, kořením a troškou…
Kuřecí stehna vykostíme - maso zbytečně nerozkrajujeme, ale kosti šikovně vytáhneme, bez většího porušení kůže a masa. Chorizo nakrájíme na kostičky a mixérem je…
Brokolicu rozoberieme na ružičky, ktoré nakrájame na menšie kúsky. Rozložíme do pekáča.Na brokolicu poukladáme na plátky nakrájané paradajky. Jemne osolíme a posypeme…
Rybími kotouči v dávkování dle našeho receptu se dostatečně zasytí celá čtyřčlenná rodina. Nejste-li příznivci houbových specialit, potom zkuste jiný druh omáčky místo…
Uvaríme cestoviny na skus, tak, aby boli hotové pri dokončení mäsa.Mäso dáme do misky a pridáme 2 lyžice oleja, 1 lyžičku kurkumy, korenie a soľ. Premiešame a necháme 2…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme je.Uzené maso i připravené brambory nakrájíme na kostičky.Do hlubší misky dáme lžíci dijonské hořčice a…
Tak tenhle hamburger je opravdová pecka. Šťavnaté maso, na kterém se roztéká kozí sýr, je obloženo karamelizovanou cibulkou a hezky si hoví mezi zeleninou v bulce. K…
Do pekáčku vložíme kotlety, osolíme, opepříme, na každou položíme plátek másla, podlijeme cidrem (nebo vodou) a dáme společně s plátky cibule péct (cca na 180 °C). Je…
Tato svěží roláda se hodí jako předkrm nebo drobné pohoštění pro hosty. Tvoří ji vrstvy šunky a sýra, které pomažeme pěnou z křenového pomazánkového másla a smetany.…
Vajíčková pomazánka je evergreenem snad každé domácnosti. Nejčastěji je však připravována po Velikonocích. Do této pomazánky budete kromě natvrdo vařených vajíček…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Jak úspěšně hubnout podle horoskopu: Čemu by se měli vyhýbat Raci, co se hodí pro Berany a které potraviny škodí Pannám
Češi v zahraničí: V Německu ochutnejte currywurst i lehký bramborový salát. Domů si kupte šunku i pivo, radí Nikita z Berlína
Arabský pudink: Horký nápoj s vůní orchidejí se považuje za afrodiziakum. Zkuste ho!