Kaše: Ať už nasladko či naslano, vždy ji budete s jistotou milovat
Kaše je jedním z nejstarších pokrmů připravovaných lidmi po celá staletí. Její podoba se však poměrně dost vylepšila, navíc si nyní můžete vybrat z nepřeberného množství druhů. Můžeme si vychutnat sladkou kaši k snídani, nebo třeba bramborovou kaši k obědu.
Sladké kaše
Sladké kaše jsou často bohaté na sacharidy a vlákninu, což poskytuje tělu energii a podporuje trávení - jsou totiž nejčastěji vyrobeny z výživných obilovin. Nejoblíbenější je bezesporu kaše z ovesných vloček, ale i kaše rýžová, pohanková, ječná, krupicová nebo například kukuřičná či kaše z různých semínek. Sladká kaše je také oblíbeným pokrmem pro kojence a batolata.
Tip: Nechcete-li trávit čas s vařením, připravte si kaši přes noc, nebo zkuste různé varianty instantní kaše, která se jen vmíchá do mléka či vody.
Slané kaše
Druhou variantou jsou slané kaše. Spadají sem především přílohové kaše, jako je bramborová, batátová či třeba dýňová, nebo luštěninové kaše (například hrachová) jako hlavní jídlo. Ve slané verzi však můžete připravit i například kaši z ovesných vloček, stačí přidat sůl a třeba zeleninu.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Češi do toho! Užijte si sledování hokeje aneb Nejlepší recepty nejen pro hokejové fanoušky!
Česnekové gnocchi s brokolicí a slaninou: Česnek dodá jídlu vůni a slanina šťavnatost, sýr na povrchu pak typicky italský šmrnc
7 tipů, jak na ten nejlepší velikonoční mazanec: Takhle nepopraská a bude nádherně nadýchaný!