Quinoa a 3 nejčastější chyby při její přípravě: Neděláte je náhodou také?
Quinoa je oblíbenou přílohou pro její všestranné využití a především pro její přirozenou bezlepkovost. Pochutnat si na ní tak mohou i mnozí z alergiků a celiaků. Vyvarujte se chybám při její přípravě a pochutnejte si na ní s námi.
Quinoa je nenadýmavá a lehce stravitelná. Připravit ji lze nasladko v podobě oblíbených ranních kaší, ale také naslano jako přílohu či vložku do polévek. Jak ji dobře uvařit a předejít chybám? Poradíme vám, jak správně na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Časté chyby při přípravě quinoy
Připravte si quinou bez následujících chyb, abyste si ji mohli naplno vychutnat:
- Quinou nenamáčíte. To je jedna z nejčastějších chyb. Namočte ji před vařením do studené vody po dobu 10 minut. Zbavíte ji tím hořkosti, která by vám zkazila chuť celého pokrmu.
- Nedodržujete poměr vody a quinoy. Pokud chcete docílit požadované konzistence a správného uvaření, dodržujte poměr 2 díly vody na 1 díl quinoy.
- Rozvařená quinoa není chuťově dobrá. Hotová quinoa lehce křupe mezi zuby, ale v žádném případě není tvrdá, pozor na to. Vařte ji po dobu 15 minut a občas ji promíchejte, aby se nepřichytla ke dnu hrnce. Nakonec ochutnejte.
Quinoa má zcela neutrální chuť. Pokud ji chcete ochutit, povařte ji v silném vývaru, případně s bylinkami. Tuto pseudoobilovinu můžete zakoupit v černé, bílé a červené barvě. Vyzkoušejte quinou s vůní Itálie, jejíž přípravou vás provede videorecept:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře