Sezónní zelenina: S jakou zeleninou se setkáváme během ročních období?
S jakou zeleninou se setkáváme v průběhu celého roku? Využijte a vychutnejte si čerstvou sezónní zeleninu plnými doušky. Poradíme vám, se kterou zeleninou se setkáváme v konkrétním ročním období a jak ji využit co nejvíce to půjde. Ukážeme nejoblíbenější recepty.
Sezónní zelenina
S příchodem jara a prvních slunečních dnů se nejvíce těšíme, až si budeme moci vypěstovat svoji první domácí zeleninu a vychutnat si svoje oblíbené pokrmy.
- Již v dubnu se nám v obchodech i ve sklenících začnou červenat ředkvičky a první výhonky zelené jarní cibulky. Připravte si např. dokonalý salát z čerstvých ředkviček.
- V květnu si můžeme pochutnat na kedlubně nebo čerstvém chřestu a připravit z něj dokonalé pochoutky.
- V červnu už to začíná být opravdu veselé a výběr zeleniny je opravdu bohatý, vybrat si můžeme: Různé saláty, brokolice, cukety, lilek, fazolové lusky, kapusta, květák, mrkev, okurky, rajčata a mnoho dalších. Upečte si třeba skvělý rebarborový koláč.
- v červenci a letních měsících se už setkáváme s opravdu velkým počtem čerstvé zeleniny, ať už si je pěstujete doma na zahrádce, nebo zamíříte do obchodu nebo k lokálním pěstitelům.
Podzim hraje typickými podzimními barvami.
- Mezi nejtypičtější podzimní zeleninu patří bezpochyby dýně, brokolice, celer, čekanka, kapusta, květák, kedlubny, pastiňák, patizon, petržel, pórek, ředkev, řepa, saláty a další.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
Štědrovečerní menu ve světě: Japonci chodí do KFC, v Británii jedí pudink z loje a v Grónsku velrybí bůček
Co s přebytky po vánočním pečení? Vyrobte z nich kouzelné ozdoby na stromeček!