Jak nerozvařit brambory? V polévce nám lépe chutnají, když si zachovají pevnost. Stačí použít jednoduchý trik
Také si zkracujete dobu vaření polévky tak, že brambory a zeleninu zalijete vodou ohřátou v rychlovarné konvici? Polévka je pak uvařená velmi rychle. Má to ale jeden háček. Brambory se velmi snadno rozvaří.
Polévky lze zahušťovat různými způsoby. Použít část brambor, které se vaří v polévce a jednoduše je rozmělnit šťouchadlem na brambory, to je jedna z mnoha možností. Díky tomuto postupu není třeba přidávat záklechtku ani zásmažku a polévka je rychle hotová.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak v polévce nerozvařit brambory
V některých polévkách si ale rozvařené brambory nepřejeme a naopak nám chutnají, když jsou pěkně pevné - tak, jak jsme znaly od našich babiček, které neměly k dispozici rychlovarnou konvici a často daly brambory vařit do studené vody.
- A v tom tkví to jednoduché kouzlo - brambory, které dáme vařit do studené vody, si zachovají pevnost a pěknou konzistenci.
- Pokud se podle zvoleného receptu do základu horké polévky mají přidat syrové brambory, můžeme brambory uvést do varu v menším množství studené vody zvlášť a přidat do polévky i s vodou. Rozdíl bude patrný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nejlepší bramborové polévky
Recepty na nejlepší bramborové polévky najdete v našem receptáři. Vyzkoušejte třeba "Bramborovou polévku od babičky". Nechybí v ní mrkev a kořenová petržel, krásně voní po houbách, česneku a majoránce.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 14 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 21 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 22 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 23 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přečtěte si Zobrazit více
Deset tipů, jak zahustit polévku bez mouky. Uvařte v ní strouhaný brambor, rozmixujte část zeleniny nebo přidejte červenou čočku
Staročeská couračka: Vydatná polévka se zelím a bramborami voní osmaženou slaninou a jemná je díky jedné přísadě
Jídelní rozmary slavných: Modelka Pavlína Pořízková miluje veganský mac and cheese, který zachutná i masožroutům
Komentáře