Jak připravit červené zelí? Je skvělé jako příloha a hodí se do osvěžujících salátů
Zelí patří na náš stůl celoročně, a to v různých podobách - syrové, kysané i tepelně upravené. Většinou připravujeme zelí bílé, které je při nákupech běžně dostupné, a to na rozdíl od červeného. I když se ceny pozvolna zvyšují, stále zelí patří k té nejlevnější zelenině.
Červené zelí je výborné především jako příloha, na talíři působí lákavě a atraktivně. Ke kvašení se používá méně často než bílé zelí - je třeba počítat s tím, že mírně změní barvu. Výborné je sterilované ve sladkokyselém nálevu, ale je i celá řada dalších možností zpracování. Připravili jsme pro vás malou inspiraci z našeho receptáře.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Skvělé recepty na zelné saláty
Zelí můžeme jíst syrové "po listech", jenže je poměrně tuhé a pevné. Když si ale s jeho přípravou dáme trochu práce - pečlivě ho nakrájíme nebo nastrouháme, posolíme a dochutíme - tak bude výsledek dokonalý. A důležitá rada? Nechte salát před konzumací alespoň půlhodiny odležet v chladu.
Červené zelí jako příloha
Mnozí z nás tento druh zelí zatím ochutnali pouze jako přílohu k pečené kachně nebo jiné drůbeži. Není divu, chuť je jedinečná a můžeme jen doporučit. Ať už se rozhodnete pro podávání s pečeným masem a knedlíky, nebo třeba s bramborovými noky či plněnými knedlíky, výsledkem bude výtečný oběd.
Čtyři varianty přílohového zelí
- Zpracujte čerstvou hlávku zelí. Ocení ti, kdo nemají rádi "kyselé" zelí.
- Uvařte kysané červené zelí (prodává se). Nadchne všechny milovníky kysaného zelí.
- Nebo dokonce smíchejte kysané a hlávkové zelí. Ve výsledku bude méně "kyselé", než když použijeme jen kysané zelí, proto bude chutnat i dětem.
- Použijte sladkokyselé zelí v nálevu (sterilované). Přesně tuto přípravu zelí vám ukáže následující videorecept:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 14 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušejte novou chuť kysaného nebo hlávkového zelí. Máme pro vás recepty na zelí karamelizované
Jak připravit kysané zelí ke kachně či huse? Nezapomeňte na sádlo a zlatavou cibulku
Jak připravit nejlepší domácí kysané zelí. Co musíme dodržet a jaké podmínky splnit, aby se povedlo a vydrželo co nejdéle
Komentáře