Vyzkoušejte tanghulu podle videonávodu. Čínská dobrota zachutná všem
Když se řekne tanghulu, možná budete tápat a tipovat něco asijského. Budete mít pravdu, jde o čínskou tradiční svačinu, kterou bychom popsali jako ovocný špíz v cukrovém sirupu. Zjednodušená snadná varianta určitě zachutná všem.
Tang hulu nebo také tanghulu je cukrovinka, jejíž hlavní součástí je ovoce podle vašeho výběru nebo sezónních možností. Pokud budete tuto dobrotu připravovat častěji, vyzkoušejte různé ovocné kombinace, aby byla pokaždé jiná.
Jak připravit tang hulu
Potřebovat budete jen tři suroviny – ovoce, vodu a cukr.
- Ovoce (například jahody, borůvky a hroznové víno) pečlivě omyjeme, propláchneme studenou vodou a scedíme.
- Podle potřeby můžeme ovoce pokrájet na menší kousky.
- Poté ovoce napichujeme na špejle podle libovolného klíče. Hotové špízy osušíme.
- Do většího hrnce nebo pánve nalijeme vodu a nasypeme cukr. Necháme vařit, dokud směs nemá konzistenci sirupu.
- Špízy smáčíme v sirupu nebo sirupem poléváme a následně vkládáme do vody s ledem.
Tato dobrota u nás jistě brzy zdomácní.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Komentáře