Jak se pozná, že je vánočka hotová? Pomůže jednoduchá rada, abychom vždy určili ten správný okamžik
Vytáhnout vánočku z trouby teprve ve chvíli, kdy je správně propečená, je velmi důležité. Pokud ji z trouby vytáhneme předčasně, a teprve po nakrojení zjistíme, že je uvnitř syrová, pak naše práce přišla nazmar.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak určíme, že je ta správná chvíle pro vytažení vánočky?
Podobně jako u pečení bábovky si pomůžeme zapíchnutím špejle nebo párátka do těsta. Po vytažení by měla být špejle čistá, bez nalepených zbytků těsta. Pokud je na špejli nalepené těsto, pak vánočka ještě není dostatečně propečená, proto v pečení ještě pokračujeme.
Která část vánočky je na zkoušku špejlí nejvhodnější?
Abychom si při kontrole zbytečně neponičili kůrku na povrchu vánočky, pak je nejlepší špejli zapíchnout do světlejších míst mezi jednotlivými patry vánočky. V těchto místech je vánočka méně propečená, nemá hnědou kůrku a nepoškodíme tolik její vzhled. Špejli směřujeme do středu vánočky a poté ji vytáhneme.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se dělá vánočka: Od přípravy těsta až po vyndání zlatavého a voňavého výsledku z trouby
Jak pracovat se zmrzlou treskou? Jako jedna z mála mražených ryb nepotřebuje dlouhou přípravu
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Komentáře