Jak připravit karamelovou polevu. Vyzkoušejte postup podle videa
Také milujete karamel nebo karamelovou polevu, ale ještě jste ji sami nevyráběli nebo vyráběli a nepovedla se? Naše návodné video vám ukáže jak na to.
Jak na klasický karamel
Nasypte krupicový cukr do kastrůlku a dejte na mírný plamen. Postupně míchejte a nechte cukr mírně zhnědnout. Důležitý je ten mírný plamen, aby se cukr tavil zvolna a rovnoměrně. Měl by se rozpustit všechen. V této fázi získáte karamel světle hnědé barvy, vhodný na ozdobení a vytahování tzv. karamelových „vlasů“, kterými se zdobí třeba slavný moučník croquembouche (krokánbuš). Tato poleva po zchladnutí ztvrdne jako sklo. Kastrůlek sejměte z plamene včas. Karamel ještě tmavne setrvačností!
Měkká poleva se smetanou
Pokud chcete krájecí a měkkou polevu, nalijte do roztaveného karamelu vroucí smetanu. Dejte pozor, prudce to vzkypí. Nechte nad mírným plamenem rozvařit a ihned použijte k polévání moučníků.
POZOR horký karamel má teplotu kolem 200 °C a je velmi nebezpečený!
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 14 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nepečený cheesecake: Vláčný tvarohový dezert s domácím karamelem a ovocným přelivem se rozplývá na jazyku a chutná fantasticky
Sladká mléčná rýže: Skvělou snídani lehce připravíte jen ze 3 surovin. Díky správnému výběru rýže bude nádherně krémová
Jak na výbornou jablečnou žemlovku, aby byla uvnitř vláčná a na povrchu křupavá: Pro dokonalý výsledek to chce jeden krok navíc
Komentáře
2. 11. 2023 11:18
31. 10. 2023 21:10