Jak naložit červenou řepu: Jednoduchý postup
Kořenová zelenina je typická pro období podzimu. Sklízí se mrkev, petržel, cibule, ale také červená řepa. Na tu bychom neměli zapomínat, protože je tělu velmi přínosná. Zkuste si ji letos zavařit v nálevu, který je ovoněný několika druhy koření. Překvapí vás svou výraznou chutí a vy řepu můžete po celou zimu využít jako doplněk k pečenému masu či zapečeným těstovinám.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak si připravit voňavou červenou řepu do skleniček
- Suroviny na nálev svaříme v hrnci. Nálev necháme přikrytý i s kořením odstát do druhého dne, aby se uvolnily chutě koření.
- Řepu omyjeme a ve vodě uvaříme i se slupkou do poloměkka.
- Vychladlou řepu oloupeme a nakrájíme podle potřeby (kolečka, kostičky). Poté narovnáme do vymytých sklenic. Zalijeme přecezeným nálevem, okraje sklenic dobře otřeme, pak je zavíčkujeme a sterilujeme cca 20 minut na teplotu 80 °C.
Jaké recepty z červené řepy nejraději používáte vy? Budeme rádi, když se s námi o ně podělíte do komentáře pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Komentáře