Proč dávat mléko do bramboráků? Naše babičky nám dobře radily
Oblíbené bramboráky jsou vlastně jednoduché bramborové placky. Na těsto potřebujeme sice jen několik surovin, ale výsledek chutná zcela úžasně. S těstem můžeme různě experimentovat, třeba přidat mléko.
Základem těsta na bramboráky jsou samozřejmě brambory. Kromě brambor do těsta potřebujeme trochu hladké mouky a vajíčko, na dochucení majoránku, sůl a hodně česneku, na smažení tuk (olej, sádlo). Těsto můžeme ještě nějakým způsobem vylepšit např. přidat mléko, jak ukazují následující recepty.
Jak a proč dávat mléko do bramboráků
Postup přidávání mléka je zcela jednoduchý.
- Brambory nejprve nastrouháme, potom z nich slijeme přebytečnou vodu a co nejdříve ji nahradíme horkým mlékem. Dobře zamícháme a můžeme začít smažit.
- Hotové bramboráky budou nejen velmi chutné, ale co hlavně - zachovají si pěknou světlou barvu. Brambory v nich neztmavnou, jak by se bez použití mléka stalo.
TIP: Pokud mléko zrovna nemáte po ruce, vyzkoušejte přidat citrónovou šťávu, výsledek bude obdobný.
Doporučujeme zhlédnout následující videorecept, který předvede postup přípravy bramboráků s přidáním horkého mléka do těsta.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Česnek v naší kuchyni: Jak ho správně používat při vaření, abychom z něho měli co největší užitek
Jak připravit ty nejlepší bramboráky? Vyzkoušejte tři jednoduché rady a vaše bramboráky budou ještě lepší
Bramboráky smažené na pánvi: Máme pro vás 5 tipů, aby chutnaly báječně
Komentáře
10. 11. 2023 13:23
10. 11. 2023 02:03