Překvapení britské kuchyně – nejlepší recepty a inspirace
Průmyslová revoluce, dvě světové války a potraviny na příděl. To všechno v minulosti ovlivnilo vývoj britské kuchyně, která si tak musela dát za cíl hlavně co nejvíc zasytit za co nejméně peněz. Možná i proto má dnes vaření v domovině královny Alžběty II. nevalnou pověst. A zřejmě proto Britové hodně kuchtí ze sádla, fazolí a mají rádi tučné sýry a uzeniny.
Je pravda, že některé tradiční pokrmy nám mohou připadat podivné. Příkladem budiž fakt, že pudink se v Anglii neříká sladkému dezertu, ale masovému jelitu. Poněkud zvláštní je také tradiční anglický vánoční pudink vyráběný z loje, melasy a sušeného ovoce. Ale třeba fish and chips, tedy skvělá ryba v křupavém těstíčku s čerstými hranolky a svěžím hráškovým pyré, to je opravdová dobrota!
Asi nejproslulejším pojmem britské kuchyně je takzvaná anglická snídaně. Aby byla opravdu autentická, měla by obsahovat smažená vejce, vypečenou slaninu, párky nebo klobásky, fazole, restované houby, restovaná rajčata a chléb, nejlépe toastový. K takové tradiční britské snídani je pak potřeba podávat kvalitní čaj – ostatně, ten mohou Britové pít prakticky ve kteroukoliv denní dobu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí 100% masové kuřecí párky nejsou sci-fi. Opečené na pánvi chutnají fantasticky
Kysané zelí patří mezi české superpotraviny. Na podzim vás ochrání před virózami i bacily!
Prázdninová specialita: Řecká rýžová polévka voní po citronu a kuřecím mase. Základem je obyčejný kuřecí vývar