Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Recepty chorvatské kuchyně – nejlepší jídla a pití oblíbené dovolenkové destinace

Recepty chorvatské kuchyně – nejlepší jídla a pití oblíbené dovolenkové destinace

Pryč je doba, kdy jsme si na dovolenou do Chorvatska vozili vlastní konzervy s lančmítem. Teď přicházíme na to, že i chorvatská kuchyně je plná gastronomických zážitků. Ta vnitrozemská v sobě spojuje to nejlepší z tradic Itálie, Maďarska nebo Turecka, často využívá mleté maso, ať už v podobě placky z mletého masa zvané pljeskavice nebo čevapčiči, chorvatské odpovědi na tradiční turecký kebab, které se vyrábí nejčastěji z jehněčího masa.

Přímořská kuchyně pro změnu nabízí ústřice, černé rizoto s kousky sépie nebo jadranské ryby jako je brancin, orada, kovać a zubatac. V horkém Chorvatsku se pokrmy často suší, Chorvati tímto způsobem upravují nejenom ovoce a běžné maso, ale třeba i chobotnice. Některé oblasti Chorvatska pak oplývají ještě výjimečnějšími specialitami. Patří mezi ně třeba medvědí pršut, žabí stehýnka nebo říční raci.

Více

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli