Japonská kuchyně: lehké, zdravé a poměrně snadné recepty
S japonskou kuchyní se Češi poměrně dobře seznámili už před lety, kdy se objevili první sushi bary. Jenže ne každý už ví, že se u nás dá sehnat celá řada dalších chutných japonských jídel a také že není vůbec těžké si je doma připravit. Nudlové pokrmy (a z nich zejména polévky) jsou ideální pro příjemně strávený večer s vůní dálek, po kterém vás nebude bolet žaludek z těžké večeře.
Základem japonské kuchyně jsou rýže, zelenina, ryby a mořské plody. Velkou část pokrmů tvoří studená jídla, zejména sushi, vyrobené z rýže, řas a syrových ryb. Krásně vás zahřeje třeba vydatná polévka ramen. A ačkoli si Japonci příliš nepotrpí na sladkosti, i nějaký ten japonský moučník by se našel. Ale pozor, do žloutkového věnečku nebo rakvičky se šlehačkou má opravdu hodně daleko!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý chleba ve vajíčku: Připravíme jej klasicky na pánvičce i v troubě, nebo slavnostněji v košíčcích na muffiny
Pečeme s Ivou: Neskutečně nadýchané a jemné trojhránky jsou plné slunečnicových semínek
Meruňky s cibulí jsou báječnou přílohou ke grilovanému masu. Základem jsou zralé a šťavnaté meruňky, pikantnost dodá zázvor