Exotika na talíři: Karibská kuchyně a recepty s vůní dalekých krajin
Bílé, písčité pláže, teplé, azurové moře a pocit, že se život na chvíli zastavil. Mezi typické suroviny karibské kuchyně patří rýže, fazole, batáty a maniok, dáletaké plantainy – zeleninové banány. Milují tady kokos a pijí rum, který přidávají i do jídla, a to jak do slaných, tak sladkých receptů.
Co se týče kořenění a dochucování, prim v karibské gastronomii hraje pikantní chilli, využívá se česnek a běžný je i koriandr. Dohromady se scházejí v olivové marinádě, do které karibští kuchaři máčejí prakticky vše, co chtějí tepelně zpracovat.
Byla řeč o rumu – Karibik je rájem míchaných koktejlů. Dejte si někdy jejich tradiční a výborné daiquiri z kvalitního rumu, limetové šťávy, cukru a ledové tříště a nechte se okouzlit! Osvěžující je rovněž slavné mojito nebo třeba anansová piňa colada.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Pražskou šunku jedli u rumunského dvora i v USA, proslavil ji uzenářský rod Chmelů
Do Sbírky potravin se zapojí více než 180 obchodů Tesco po celé ČR a také Tesco Online nákupy
Cukrovinky ze zbytků polevy podle Sandtnerky: Jednoduché nepečené cukroví zvládnete i těsně před Vánoci