To nejlepší z mexické kuchyně – pikantní recepty
Lokální suroviny, pálivé koření a barevnost – tak by se několika slovy dala snadno popsat mexická kuchyně. Tradiční gastronomie této země byla dokonce v roce 2016 zařazena na seznam UNESCO. Typickými surovinami pro Mexiko jsou fazole, chilli a především kukuřice. Ta tu byla domestikována již před 10 tisíci lety. Od té doby je pro Mexičany tím, čím je pro nás pšenice. Z kukuřičné mouky se připravují různé placky, do kterých se pak balí kořeněné směsi vařených fazolí a masa, nejčastěji vepřového, s rýží a dalšími přísadami. Tak vzniká například burrito, ale podobnou náplň najdete i v menších tacos. Ta se zároveň nerolují do uzavřených válečků, ale jen se překládají napůl a konzumují se otevřená.
Něco trochu jiného je pak quesadilla, kdy se mezi dvě pšeničné placky zvané tortilly dá maso, sýr a další suroviny a celé se to nechá zapéct. Výsledek je naprosto dokonalý! Jednou z celosvětově nejrozšířenějších mexických dobrot je guacamole, což je dip (nebo chcete-li pomazánka) vyrobený z čerstvého avokáda, koriandru, chilli, cibule a česneku. Chcete si ho připravit? Stačí uvedené suroviny společně rozmixovat na hrubou kaši a tu dochutit solí, pepřem a trochou limetové šťávy.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19