Pampeliškový sirup
Venku září nejen sluníčko, ale také žluté květy pampelišek. Vydejme se tyto léčivé byliny posbírat a připravme si z nich chutný med nebo sirup. Domácí pampeliškový sirup se skvěle hodí k přípravě lahodných nápojů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 735 kJ / 4 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 4. 2024 20:10
Zrovna jsem dovařila, nakonec jsem trochu změnila poměry, ale i tak je velmi dobrý dala jsem o víc jak půlku méně cukru na prakticky dvojitou dávku květů snad to bude i po vychlazení v pohodě :)
17. 4. 2017 10:37
Hloupej sedlák: nerozumím jak je to myšleno s tím cukrem???V tomto sirupu je 1kg a ve Vaší šťávě 1,5 až 2kg
17. 4. 2017 09:28
Ostaně soudím, že v pampeliškovém medu je zbytečně moc cukru. Cukr je jed. Lepší je udělat z pampelišek koncentrovanou šťávu na pití. Je tam lepší poměr léčivých látek k cukru.
Čtyřlitrovou sklenici napěchuji pampeliškama, pár listů nevadí.
Zaliji horkou vodou a nechám 24 hodin.
Sleji, přidám 1,5 - 2 Kg cukru, lžičku kyseliny citronové nebo šťávu z citronu. (podle chuti)
Přejdu varem a plním do zavařovacích sklenic.
V létě ředím vodou a mám zdravé a dobré pití.
Čtyřlitrovou sklenici napěchuji pampeliškama, pár listů nevadí.
Zaliji horkou vodou a nechám 24 hodin.
Sleji, přidám 1,5 - 2 Kg cukru, lžičku kyseliny citronové nebo šťávu z citronu. (podle chuti)
Přejdu varem a plním do zavařovacích sklenic.
V létě ředím vodou a mám zdravé a dobré pití.
17. 4. 2016 13:15
Veronika: To vůbec netuším,já jsem ho zelený nikdy neměla.
16. 4. 2016 09:14
Sirup dělám poprvé a mám to někaké zelené,zhnědne to stím cukrem jak se to bude vařit? Díky za odpověd
25. 4. 2012 12:26
Jana Remkova:Děkuji já jsem teť mimo, tahali mi vodu z kolena, takže nefunguji tak jak mám. S ortézou se špatně sbírají květy
Jana Remkova:
Jana Remkova:
24. 4. 2012 13:10
Přidávám foto, včera jsem dělala
22. 11. 2011 08:13
Pampeliškový sirup dělávám skoro stejně+7
14. 5. 2010 22:59
Já ho mám normální a není hustý. teť u nás pořád prší, ale pokud budou po dešti pampelišky, udělám a dodám fotky. Recept mám od své matky, ta ho dělala dceři už před 15 rokama.
14. 5. 2010 15:32
Tak já mám taky jiný poměr - 400 květů, 3/4 kila cukru a litr vody. Ale Bibi, určitě to zřeď převařenou vychladlou vodou, nikam to neházej, to je škoda!!!!!!!
14. 5. 2010 13:05
Děkuju vám Mirčo+Evi, něco s tím teda provedu, asi jak říká Mirka roztavím a naředím. Evi, med dělám každý rok a ten je v pohodě a není s tím problém.
14. 5. 2010 12:43
Já dělám med z pampelišek a na 2,5litru vody mám 1,5kg cukru a mám ho hustý jak med normální.Tak se mi zdá,že je tam moc cukru na tak málo vody a navíc to má být sirup,tak by se to asi nemělo vařit do zhoustnutí.
14. 5. 2010 11:55
Bibinkozkus ho zase nahřát a pro "naředění" zkus přidat povařit pár plátků citronů a pomerančů.Pustí šťávu a ještě jsou pak výborné na jídlo.
14. 5. 2010 11:45
Děvčata, už jste někdo dělal tento sirup Já ho včera udělala, byl pěkně hustej, nalila jsem ho do skleniček a on ztuhnul tak, že je to jako zkamenělý karamel Nevím, čím to je, že bych to vařila dlouho Ještě bych chtěla vědět jestli s tím kamenem jde něco dělat, než ho hodím do popelnice Díky
2. 5. 2010 13:38
Posílám čtvrtého boda,pampeliškový med děláme,ale sirup ne.Určitě zkusím
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 23 minutami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 26 minutami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 27 minutami
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 58 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 10 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 11 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 11 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pampeliškový med krok za krokem: Zvládnete ho levou zadní, důležité je nasbírat správné květy, pak už stačí jen cukr
Vyrobili jsme „šampaňské“ z pampelišek: Chutná fantasticky, šumí jako sekt a voní po rozkvetlé louce
Pampelišky jsou přírodní poklad: Vyrobte si pampeliškový olej, využijete jej třeba při opalování
Další recepty
Tématické fráze: sirup z pampelišek recept sirup z pampelišek pampelišková šťáva pampeliškový sirup bez vaření pampelišková šťáva recept pampeliskovy syrup babiččin pampeliškový med recept na sirup z pampelišek sirup z pampelišek za studena štáva z pampelišek recept pampeliskovy med za studena pampeliškový sirup bez vaření recept štáva z pampelišek recepty z pampelišek syrup z pampelišek pampeličkový sirup panpeliskovy sirup panpeliškový sirup recept pampeliškovýsirup pampeliškový med recept za studena
Suroviny: květy pampeliškové, voda, cukr krystal, kyselina citronová
Pampeliškový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RlEL
17 názorů