Vepřová kýta na žampionech
Jednoduchý a chutný oběd, který snadno připravíme z vepřové kýty a žampionů. Maso nejdříve orestujeme a poté dusíme do měkka. Omáčku se žampiony zahustíme jíškou a podáváme s rýží.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 553 kJ / 1 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 224,98 g |
Tuky | 33,17 g |
Vláknina | 24,20 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 566 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 21,30 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 12. 2020 22:07
Omylem ráno rozmrazená vepřová kýta místo kuřecího; jsem total debil amatér a tu kýtu jsem nikdy nedělal; panika, internet a tento recept nejjednodušší; je mi ukradeno (Anna Kocikova) jestli oprásknut a postnut zde - našel jsem ho zde a potřeboval ho jako sůl. Ano, máte na vaší stránce lákavější recept, kýta na divoko, ale při představě, co všechno dle receptu musím jít koupit a pochopit co to je a jestli to vůbec v mé místní sámošce mají, jsem to vzdal :)
Poznámka1 pro retardované jako jsem já: tekutou marinádu s názvem "Pečené maso" jsem nenašel ani v místní sámošce ani v Albertovi; v zoufalosti jsem vzal produkt s názvem "Tekutá Marináda Kuře" - na zadní straně sáčku je Náš Tip!, který říká "Grilovaná krkovice v marinádě". Další výrobek "Tekutá Marináda Krkovička" - na zadní straně sáčku je Náš Tip!, který říká "Kuřecí prsa marinovaná se smetanou". Tož jsem z toho jelen. Zdá se, že hlavní je to maso v něčem vymáchat :)
Poznámka2 pro retardované jako jsem já: plátky masa se mají orestovat - pokusil jsem se, ale asi nepochopil co to restování znamená, protože pak se mají dusit dle receptu 30 minut...no musel jsem tak 90 minut...jsou dva důvody: měl jsem smůlu, že jsem koupil starou svini anebo neumím vařit...spíše to druhé :)
pane bože, ještě že je zde možnost dodatečné editace, na to hlavní jsem zapomněl: konec dobrý, všechno dobré, nakonec to rodinným členům chutnalo! a oni neměli potřebu se ke mně chovat diplomaticky! :)
27. 4. 2017 15:49
27. 4. 2017 11:51
1. 3. 2013 01:04
1. 8. 2010 22:57
1. 8. 2010 11:01
1. 8. 2010 09:32
1. 8. 2010 01:47
1. 8. 2010 01:29
V tom případě dávám něco,co máš jako kuřecí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 26 minutami
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 2 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 3 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 4 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 5 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 12 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 15 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 15 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 15 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vepřové maso je velmi oblíbenou a univerzální surovinou na přípravu pokrmů
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Jak očistit žampiony? Jejich příprava nám zabere jen malou chvilku. Pokud si je koupíme, brzy budeme chystat jídlo na stůl
Další recepty
Tématické fráze: vepřové na žampionech vepřová kýta jak dlouho dusit zampiony jak dlouho vařit žampiony jak dlouho dusit vepřové maso vepřová kýta se žampiony vepřová kýta na houbách vepřová na žampionech jak dlouho dusit veprove vepřové maso na žampionech veprova kyta recepty vepřová kýta žampiony jak dlouho vařit vepřové maso recepty z vepřové kýty co varit z veprove kyty vepřová kýta recept recept vepřové na žampionech co vařit z kyty recept na veprovou kytu vepřové na žampionech recept
Suroviny: kýta vepřová, žampióny, marináda pečené maso, cibule, olej, máslo, jíška tmavá instantní, vývar masový, šťáva citronová
Vepřová kýta na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gnok
9 názorů