Uzený jazyk v rosolu
Dobře uvařený jazyk, s lehce uzenou chutí, je opravdovou delikatesou. Nevíte co s ním? Nakrájejte jej, zalijte rosolem a nechte zatuhnout. Zachutná i těm, co se jazyku obyčejně vyhýbají.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobrá rada : Nedostanete-li uzený vepřový jazyk, obdobně dobře vám poslouží i hovězí, který bývá k dostání častěji.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 6. 2012 22:30
Moje milovaná dobrota, tak jsem si ji "uželatinoval" s panem Oetkerem a jeho plátkovou želatinou.
15. 12. 2011 19:20
Hmmm,toto si kupuji v Globu,máme rádi.Rosol či aspik lze připravit jednoduše.Uvařit vepřové packy s bobkovým listem,pepřem a novým kořením ,osolit a kdo chce okyselit nakonec.Kdo má problém s klouby,měl by vařené pacičky i vývarem konzumovat co nejčastěji,je to zdravé. A také lze ten vývar použít na polévky a omáčky po naředění,ale to nedáváme bobkáč a nové koření a nekyselíme(podle toho kam použijeme)..
Mimochodem i pejskům chutná.
Mimochodem i pejskům chutná.
15. 12. 2011 17:57
BILKOVAI:já jsem dala želatinu co je na tlačenku na 1/2 l vody...ochutila jsem jí trošku octem, pepřem a trošku osolila, dala jsem 4 dcl vody, ale asi by mohly být jen 3 dcl aby to bylo tuhší...myslím, že ten domácí rosol bude chuťově lepší, protože tam je to koření všechno vyvařené.
15. 12. 2011 17:51
15. 12. 2011 17:44
Evi Hubova, čím jsi to zalévala? Rosolem nebo želatinou? Recept je zajímavý a určitě moc dobrý. Ukládám a bodík dávám Jo a na ten rosol bych dala odkaz, aby to člověk nemusel hledat
15. 12. 2011 17:31
foto a1
14. 12. 2010 07:47
Už jsem vám napsala recept na domácí rosol jinak se může zalívat čirou želatinou,která je běžně ke koupi v obchodě.
13. 12. 2010 23:36
Kde mám vzít ten rosol? Koupit? Uvařit? Holky, přibývá nám tady receptů bez fota. To samo o sobě by nevadilo, ale v tom případě recept pořádně rozepiště, abychom z toho nebyli jeleni. Z fotky se něco dovíme, ikdyž není recept úplně srozumitelný.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 9 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 9 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 10 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 11 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 11 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 11 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
Jak pracovat s želatinou, agarem a jak použít dortové želé polevy. Toto je jednoduchý přehled pro začátečníky
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: uzený jazyk v aspiku uzený jazyk rosol uzený hovězí jazyk v aspiku hovězí jazyk v aspiku uzený vepřový jazyk jazyk v aspiku veprovy jazyk veprovy jazyk v aspiku co je rosol uzený vepřový jazyk v aspiku recept na uzený jazyk v aspiku uzený hovězí jazyk uzený hovězí jazyk recepty jazyk v aspiku recept vepřový jazyk v rosolu uzeny jazyk recept uzený hovězí jazyk recept uzený jazyk v aspiku recept domaci rosol
Suroviny: jazyk vepřový, plátky želé
Uzený jazyk v rosolu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/60Yz
8 názorů