Pampeliškový med
Venku hřeje sluníčko a louky i zahrady svítí žlutými květy pampelišek. Také jste je chodili sbírat s babičkou a potom z nich vyráběli med? Samozřejmě to není med v pravém slova smyslu, spíše by se měl nazývat sirupem. Nicméně je levný a velice dobrý, doma ho zvládne připravit opravdu každý.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 33 470 kJ / 8 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 000,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 5. 2016 17:39
Sevka Conny: Ale to se vaří, to až při spotřebě vadí vysoká teplota...
6. 5. 2016 17:38
Sevka Conny: myslim,ze to bylo mysleno tak,aby se hotovy med nezahrival na vic stupnu.Treba prave kdyz ho davate do horkeho caje,tak pockat,az trochu vychladne.
6. 5. 2016 17:19
Píšete, že by se med neměl zahřívat nad 45 °C.... A to skoro 2 hodiny vaření tomu nevadí??? Nějaké divné...
5. 5. 2016 13:24
Dobrý den, chci se zeptat když se pampelišky vaří těch 15 minut zda se přivádí i k varu nebo vaříme na mírném ohni? Děkuji
5. 5. 2016 09:41
Tom: Další, nemá se dávat do horkého čaje, ne že mu vadí horko při jeho výrobě!!!
29. 4. 2016 17:52
dneska jsem ho dodělala a je luxusní,,,,,nakrájela jsem si jahůdka a polila sirupem a taky do vody,,,,opravdu vynikající,,,už vím že další várka bude ještě.
29. 4. 2016 17:22
jeste to nemame dodelany ale uz ted vime ze bude vyborny
20. 4. 2016 17:23
V poznámkách píšete, pozor, med nezahřívat nad 45stupňů, ničí se... A když pampelišky s pylem vaříte hodinu a půl, co myslíte, že z něj zbude?!
1. 4. 2016 12:07
Dobrý den, vloni jsem med dělala a byl výborný, ale jedna dávka mi začala krystalizovat hned..nevíte proč? u ostatních se mi to nestalo...
1. 4. 2016 12:06
Dobrý den, vloni jsem med dělala a byl výborný, ale jedna dávka mi začala krystalizovat hned..nevíte proč? u ostatních se mi to nestalo...
3. 5. 2015 08:40
cathleen:Děkuju ja právě peču na objednávku medovník, proto jsem se ptala
3. 5. 2015 08:30
Mirka Hublerova: Mirko, jsem zvědavá, co napíšou další ale vím, že moje sestra s ním pekla perníčky, když jí došel med včelí. A byly stejné, jako s včelím medem
3. 5. 2015 08:24
Zdravím. Chci se zeptat je tento med vhodný i na pečení zakusku nebo jen při nachlazení? Předem děkuju za odpoved
2. 5. 2015 12:40
tejaja:S tím cukrovým sirupem souhlasím,ale chutná :). Četla jsem odkaz ,ale nevím jak tedy vyrobit extrakt ,který by zdravý byl.Rozpustit pyl v medové vodě,to by nebyl až takový problém,ale nejsem včelka tak jak získám pyl ? Máte radu ?
2. 5. 2015 09:37
A já bych dodala, že přesto, že jsem o se taky nad dlouhým varem vždycky pozastavovala...pampeliškový med mi moc chutná a taky jsem ho mohla nabídnout tchýni, která med miluje, ale roky nejedla, protože se u ní objevila alergická reakce na některou z jeho složek. Pampeliškový med jíst mohla
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 56 minutami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 7 minutami
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 30 minutami
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 45 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 1 hodinou
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 3 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 4 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 6 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 6 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kdy sbírat pampelišky na med? Žluté květy sbíráme jen za slunečného počasí
Listy pampelišky lehce dochutí čerstvý salát nebo báječně doplní banánové smoothie. Jen je třeba vědět, kde a jak je sbírat
Jak připravit pampeliškový med nebo salát z mladých lístků. Jednoduché využití oblíbené bylinky v kuchyni
Další recepty
Tématické fráze: med z pampelišek vyroba pampeliskoveho medu med z pampelišek recept recept na med z pampelišek med s pampelišek recept med z pampelisek výroba medu z pampelisek jak dlouho vařit pampeliškový med pampeliškový sirup jak udělat med z pampelišek jak se dela pampeliskovy med jak vyrobit med z pampelisek jak se dela med z pampelisek recept na med panpeliškový med pameliškový med recept na med s pampelišek recepty na med pampeliskovýmed pampeliskový sirup recept
Suroviny: květy pampelišek, voda, citron bio, cukr krystal
Pampeliškový med
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZw
113 názorů