Tažený štrúdl
Pokud se vám letos urodilo na zahrádce hodně jablíček a pomalu se jim už scvrkává slupka, připravte si z nich výborný tažený štrúdl. Příprava těsta je snadná a nezabere mnoho času. Štrúdl voní po másle, je šťavnatý a plný skvělých pikantních rozinek.
Suroviny pro 3 kusy
3 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 5 455 kJ / 1 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,03 g |
Tuky | 37,80 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 208,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
S těstem se velmi dobře pracuje.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 5. 2024 18:36
25. 5. 2024 20:07
11. 9. 2023 09:45
27. 11. 2021 14:32
1. 5. 2021 12:36
3. 4. 2021 06:15
10. 3. 2021 20:59
To byl zákon mé tchýně! Jako kdybych ji slyšela! Štrúdl a máslo, jsou dvojčata, neopovaž šetřit, nebude to k jídlu !
10. 3. 2021 20:02
S těstem se fantasticky dobře pracuje - šlo rozválet až tak, že se přes něj daly číst noviny
Jíst se to dalo, ale mám ověřeno, že k vlastím výtvorům je jeden tolerantnější...
Leč nezúčastněná osoba produkt hodnotila stroze: "Horší štrúdl sem eště nejedla! Dybys to rozválené těsto aspoň pomašloval máslem!!!"
10. 3. 2021 12:43
Máte můj podiv
Kdysi jsem se zapřisáhl, že nikdy více tažený dělat nebudu a nebudu
Tady se dočítám, že netřeba vytahovat (na ubruse) a i TAŽENÝ stačí vyválet
Jdu na to (dělám makronky a nějak se jim, mrškám, zase nechce zasychat
No, uvidíme...
10. 3. 2021 12:01
31. 10. 2020 16:48
21. 10. 2020 11:13
16. 3. 2019 14:01
táhnout po vyválení. Nemám s tím zkušenosti , tak se trošku krabatilo a roztrhlo na okraji, ale nebylo to nic vážné, kudy by vytekla náplň. Mazala jsem máslem po každém otočení a už se peče! Tohle je 4 pokus s tímto těstem.
1. 2. 2019 14:56
Božský tvarohový štrúdlík !Měla jsem strach válet tenoučké , válela jsem rovnou na papíru , ale podruhé už budu válet úplně tence, bez obav ! Vynikající , určitě jsem nepekla naposled !!!!!! Dovolila jsem si přidat fotečky, ten recept si to zaslouží!
17. 1. 2018 22:12
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 14 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 30 minutami
Výborné lasagne
adriana.dragounova@gmail.com uvařila před 33 minutami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Belus uvařila před 1 hodinou
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 2 hodinami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 2 hodinami
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma letní jablka: Poradíme, jak je nejlépe zpracovat a co z nich upéct
Encyklopedie českých jablek: Které odrůdy jsou nejlepší na štrúdl, ze kterých je parádní salát a které nejvíce chutnají dětem
Záviny z taženého těsta bývaly a jsou chloubou mnohých babiček a maminek. S našimi radami je zvládnete i vy
Další recepty
Tématické fráze: těsto na štrůdl s octem tažené těsto tažený závin štrůdl z taženého těsta štrudl s octem taženy jablečny zavin štrudl tažené těsto recept tažený těsto na štrůdl se sádlem tažený závin se sádlem štrůdl se sádlem štrůdl recept tažený závin recept tahany štrůdl recept na tažene testo těsto s octem tazeny zavin video jablečný závin tažený tazenej strudl
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, ocet, voda, jablko, cukr skořice, rozinky v rumu, tuk
Tažený štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNG2
32 názorů