Náš segedínský guláš
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 620 kJ / 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,40 g |
Tuky | 24,00 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 243 mg |
Sodík | 8,22 g |
Sůl | 20,55 g |
Sacharidy | 41,90 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2016 15:31
rihana:Aj s tými 2 Masoxami?
4. 1. 2016 17:25
Výborný, přesně tak ho dělám i já. Nechápu některé komentáře, postup je přesný.
29. 4. 2013 18:40
jarda Kadic:
Ja som nikde nepoužila výraz "hnusné".
Ja som nikde nepoužila výraz "hnusné".
29. 4. 2013 17:02
Anastázia z Bratislavy: já zahušťuji chlebem,nevím,co se ti na chlebu nezdá . A samozřejmě,svíčkovou zahušťuji moukou se smetanou a za hnusné to nepovažují,hnusné by to bylo,kdyby to byli řídké.
29. 4. 2013 16:00
jarda Kadic:
Nejedná sa tak o to, že iný kraj, iný mrav, skôr o to, že je to zdravšie a podľa tých, čo dnes už varia len takto, omnoho chutnejšie (ja patrím samozrejme k ním). Takže nemala som na mysli variť tak, ako v Maďarsku, ale variť chutnejšie a zdravšie. Mnohí si určite myslia, že keď je hranica s Maďarskom temer v Bratislave, tak som tým ovplyvnená. Ohlásila som sa na recept s gulášom a tak vznikol celý komentár. Tradícia, aby lyžica v tanieri stála, je dúfam už za nami.
S tým chlebom si to jednoducho neviem predstaviť, podľa mňa zmení chuť gulášu o 180º a výsledok musí by úplne iný, než je všetkým známa chuť gulášu.
Nejedná sa tak o to, že iný kraj, iný mrav, skôr o to, že je to zdravšie a podľa tých, čo dnes už varia len takto, omnoho chutnejšie (ja patrím samozrejme k ním). Takže nemala som na mysli variť tak, ako v Maďarsku, ale variť chutnejšie a zdravšie. Mnohí si určite myslia, že keď je hranica s Maďarskom temer v Bratislave, tak som tým ovplyvnená. Ohlásila som sa na recept s gulášom a tak vznikol celý komentár. Tradícia, aby lyžica v tanieri stála, je dúfam už za nami.
S tým chlebom si to jednoducho neviem predstaviť, podľa mňa zmení chuť gulášu o 180º a výsledok musí by úplne iný, než je všetkým známa chuť gulášu.
29. 4. 2013 13:44
Anastázia z Bratislavy: Ano ,když si dáte v Maďarsku guláš,je to vlastně hustá polévkaAle musím říci,že výborná.Nevím,jak to ti Maďaři udělají,že vlastně z těch samých surovin,které jsou k dostání i u nás udělají takovou baštu.Ale ten chleba na zahušťování já nezatracuji, prostě jiný kraj,jiný mrav,a i jídla jsou prostě odlišná,jinak bychom jedli všechno “unifikované“a toho se teda dožít nechci
28. 4. 2013 17:22
Iljusa:
V Maďarsku sa žiadny guláš nezahusťuje a teda Segedínsky tiež nie.
Skúste raz navariť napr. Segedínsky guláš bez zahustenia a až potom zistíte, že je to s prepáčením svinstvo miešať múku do každého jedla.
Tradície v našich kuchyniach (mám na mysli tak českú ako aj slovenskú) sa viažu na obdobie, kedy bol nedostatok potravín, prevažovala manuálna práca a preto sa jedlá zahusťovali, aby sa "naplnil" žalúdok akýmikoľvek kalóriami. Tradície stravovania zostali ale ľudia pracujú manuálne podstatne menej, alebo nie tak namáhavo ako kedysi, keď neexistovali pomocné stroje a preto potrebovali prijať viac kalórií. Dnes, keď prakticky väčšina obyvateľstva sedí celý deň na ri.., je obézna, prakticky sa nepohybuje (česť výnimkám), všetky "tradičné" zahusťované jedlá nemajú zmysel. Okrem toho sú ďaleko chutnejšie bez zahustenia (dokonca sa tu dajú nájsť recepty so zahustením gulášu s chlebom. To je skutočný zločin! Jedno je guláš a druhé je chlieb.)
V Maďarsku sa žiadny guláš nezahusťuje a teda Segedínsky tiež nie.
Skúste raz navariť napr. Segedínsky guláš bez zahustenia a až potom zistíte, že je to s prepáčením svinstvo miešať múku do každého jedla.
Tradície v našich kuchyniach (mám na mysli tak českú ako aj slovenskú) sa viažu na obdobie, kedy bol nedostatok potravín, prevažovala manuálna práca a preto sa jedlá zahusťovali, aby sa "naplnil" žalúdok akýmikoľvek kalóriami. Tradície stravovania zostali ale ľudia pracujú manuálne podstatne menej, alebo nie tak namáhavo ako kedysi, keď neexistovali pomocné stroje a preto potrebovali prijať viac kalórií. Dnes, keď prakticky väčšina obyvateľstva sedí celý deň na ri.., je obézna, prakticky sa nepohybuje (česť výnimkám), všetky "tradičné" zahusťované jedlá nemajú zmysel. Okrem toho sú ďaleko chutnejšie bez zahustenia (dokonca sa tu dajú nájsť recepty so zahustením gulášu s chlebom. To je skutočný zločin! Jedno je guláš a druhé je chlieb.)
26. 4. 2013 08:46
Budu-li začínající kuchař(ka), podle tohoto receptu nic neuvařím. Čím mám zahustiti omáčku???
26. 4. 2013 07:47
To je přesně ono Krásná fotka u nesmyslného receptu. pak člověk, který vařit neumí, se bude divit, že mu to nevyšlo tak, jako na fotografii
26. 4. 2013 07:27
andy333.: Trochu mi neni jasne, proc davate koreni az po zmeknuti masa, ja osobne davam na zacatku. Gulas tim jen ziska na chuti,rozhodne papriku, bych dala uz do zakladu. Tez nevim, co je kapka smetany, neb na uzasnem fotu Anny Kocikove, te smetanky je vice nez kapka. A to zeli bych pridala o neco drive, nez je maso mekke, mela bych obavu, ze se rozpadne, to prevarena kotleta obycejne dela. Predpokladam, ze zahustujete moukou, to znamena dalsi vareni, min.15min. Doufam, ze to nechapete jako "rejpani", tak to opravdu neni mysleno.
26. 4. 2013 03:14
Hodnotím kladně, komentáře netřeba
26. 4. 2013 02:32
Tretí recept, tretí raz masox. To je reklama na masox?
25. 4. 2013 16:56
Vypadá krááásně, držím dietu a jenom tady sedím s vyplazeným jazykem
25. 4. 2013 16:08
mnam taky bych si dala:)jen ne cesnek ted v tehotenstvi mi hrozne vadi
25. 4. 2013 15:48
Hani,posílám bodík a přidáván foto dobroty,která chutná i nám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 6 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 9 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 10 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 10 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 11 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 12 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 12 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
20 receptů na nejlepší guláše: Vyzkoušejte i zeleninový, bramborový nebo houbový
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Další recepty
Tématické fráze: segedinský guláš jaké maso na segedínský guláš jak vařit segetínský guláš segedínský guláš z kotlety jaké maso na segedín jak varit segedinsky gulas segedinsky gulas recept jaké vepřové maso na guláš jake maso na gulas segedínský guláš z vepřové kotlety segedínský guláš se smetanou segedín z kotlety recepty na segedínský guláš uzasnej segedínský gulas gulas z kotlety segedínský guláš z vepřového segedinký guláš recepty segedin guláš segedin gulas segedínský guláš -recept
Suroviny: zelí kysané, kotleta vepřová, masox, paprika sušená sladká, koření nové koření, bobkový list, kmín celý, sůl, smetana sladká, cibule, česnek, mouka
Náš segedínský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkM1
17 názorů