Fazolová polévka pro tejaju
Poctivá fazolová polévka je velmi oblíbenou polévkou a s kouskem pečiva ji můžeme podávat i jako hlavní chod. Obzvlášť, pokud do ní přidáme kousek voňavé klobásy nebo jiné uzeniny.
Suroviny pro 7 porcí
7 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 645 kJ / 1 827 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,51 g |
Tuky | 5,11 g |
Vláknina | 99,97 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 277,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zeleninu můžeme přidat i jinou, obměňovat, můžeme dát klobásu, udělat nakyselo a nemusíme používat jíšku - se zeleninou je dost hustá, ale jak kdo má rád. Když si k ní dáme chléb, může být i jako hlavní jídlo. Polévku dělám už léta.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 1. 2009 20:46
3. 1. 2009 20:40
3. 1. 2009 20:18
Bibi, jestli občas ráda dochucuješ masoxem (někdy prostě jídlu něco chybí a chce to holt nějaké to dochucovadlo), tak zkus BIO zeleninovej z DM, není drahej, pěkně voní i chutná a hlavně jsem klidná, že je bez glutamátu (jo a mají i kuřecí )
2. 1. 2009 15:43
2. 1. 2009 15:35
Laďka, ten recept vlož, budem sa tešiť....
2. 1. 2009 15:14
Mám radost, že máš radost
2. 1. 2009 15:02
2. 1. 2009 14:59
2. 1. 2009 14:36
2. 1. 2009 14:29
2. 1. 2009 14:13
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 16 minutami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 10 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 10 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 13 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 13 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak přidat zakysanou smetanu do omáčky či polévky, aby se nesrazila. Vyzkoušejte malý trik našich babiček
Jak správně uvařit fazole, aby nenadýmaly? A víte, kdy je osolit? Vyzkoušejte jednoduché rady
Další recepty
Tématické fráze: tvrdé fazole fazolová polevka červená fazolová polévka fazolová polévka červené fazole fazolová polévka recept polévka z azuki polévka azuki fazolová dieta fazolova polevka s cervenou paprikou fazolová polévka od babičky fazole tvrdé červené fazole na kyselo fazole solíme červené fazole fazolová polévka polévka fazole azuki řád tvrdé fazole fazole azuki polévka z fazole azuki fazolova polevka z červených fazolí fazolová polévka se zelím
Suroviny: fazole, cibule, mrkev, petržel, celer, paprika čerstvá červená, rajče, kapusta, paprika sušená sladká, masox hovězí, protlak rajčatový, bobkový list, vegeta, petrželka, smetana zakysaná, jíška, olej, sůl, pepř mletý
Fazolová polévka pro tejaju
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2BX
11 názorů