Svíčková z jelena
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 306 kJ / 790 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,93 g |
Tuky | 19,08 g |
Vláknina | 24,05 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 846 mg |
Sůl | 1,99 g |
Sacharidy | 30,82 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Maso společně z koř.zeleninou se nechává přes noc odležet proto,že zvěřinové maso má pachuť a takhle se pěkně zjemní chuť. Fotku k receptu zatím nemám, ale až budu opět vařit, přiložím. Dělala jsem tuhle svíčkovou poprvé a měla jsem z toho strach, ale moc se mi povedla, přítel říkal, že ji mám lepší, než naše známá :-) a právě tenhle recept mám od ní..
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 3. 2023 10:11
Skvělý recept .. Dělala jsem ji z jelena a byla luxusní.. Nejlepší svíčková jaká se mi povedla .. Dnes ji dělám z divočáka (již podruhé) ale nenechala jsem ji přes noc ale dělám ji rovnou.
4. 12. 2022 18:22
Náročná příprava, ale vyplatí se!
14. 9. 2017 20:27
Mám otázečku srnčí by být nemohlo ???
16. 9. 2012 20:11
Jelen je sám o sobě vynikající a v kombinaci se svíčkovou je to neuvěřitelné jídlo
24. 1. 2010 21:43
Tak to by mohlo být náramně dobré.Zvěřinu můžu
28. 12. 2009 19:47
mám jen jelení plec,ale myslím si,že by šla také,i když mi radí spíš guláš,co vy na to?
16. 8. 2009 17:17
svíčková je národní klasika a ze zvěřiny je to bomba. Jedla jsem ji ze srnčího, ze zajíce, ale z jelena ještě ne. Mňam dala bych si hned +
16. 8. 2009 14:06
no prave preto sa pytam, lebo ty si ma naucila to s tym maslom a uz nerobim inak....
16. 8. 2009 13:59
vybusna - jen jsem ho polila rozehřátým máslem a obložila kořením a zeleninou a nechala přes noc v ledničce. To jsem zapomněla napsat, že jsem ho předem nevařila, jak je uvedené v receptu. Měla jsem plec a asi jsem měla štěstí, že byla z mladého kusu, měkká byla celkem brzy.
16. 8. 2009 13:50
maris aj si toho jelena nejako pacovala?
16. 8. 2009 13:48
Tak jsem zkusila , hořčice jsem dala jen lžičku, ale podlila jsem červeným vínem, bylo to výborné. Není nad to, když je venku skoro 30° ve stínu, si dát svíčkovou se šesti . Posílám bodík
29. 1. 2009 11:11
Zkus tam dát tu hořčici a uvydíš
29. 1. 2009 11:10
Nee já to neberu jako kritiku maris,každý to má rád jinak
29. 1. 2009 11:08
Do hamburské dávám, to máš pravdu, protože je vepřové maso míň výrazné,než zvěřina. Neber to, prosím, jako kritiku Tvého receptu, tak to není myšleno, určitě to je moc dobré
29. 1. 2009 10:46
Jo a ta hořčice tomu dodá lepší chut...Když děláš hamburskou vepřovou kýtu taky tam nepřidáváš hořčici???
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 14 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 32 minutami
Výborné lasagne
adriana.dragounova@gmail.com uvařila před 35 minutami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Belus uvařila před 1 hodinou
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 2 hodinami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 2 hodinami
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: svíčková ze zvěřiny recepty z jelena jelen recepty zvěřinová svíčková svíčková na smetaně z jelena jelení svíčková na smetaně svickova z jeleniho masa recept jelen recepty jelen jelen recept recept na jelena jelen na smetaně svíčková na smetaně ze zvěřiny recepty na jelena zvěřinová kuchařka zvěřinové recepty jelen svíčková zvěřina recept z jelena recepty zvěřina jelen
Suroviny: maso jelení, cibule, celer, mrkev, petržel, pepř, jalovec, bobkový list, koření nové koření, mouka, mléko, smetana, hořčice
Svíčková z jelena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkwE
18 názorů