Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ciabatta (s prefermentem)

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 11. 2014 10:36

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie12 912 kJ / 3 086 kcal
Bílkoviny76,00 g
Tuky13,05 g
Vláknina20,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy655,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Původní recept na http://www.pekarnomanie.cz/ciabatta-s-prefermentem...

Kůrka je pevná a křupavá, trochu žvýkavá. Střída nejvíc zavoní přímo v puse, při jídle – je lehounká, měkounká, vzdušná…a přesto trochu žvýkavá.

I když neobsahují tuk, jsou ciabatty výborné i druhý den.

Pokud má někdo strach z manipulace s dvěma poměrně velkými plackami řídkého těsta, může je před druhým rolováním trochu vytáhnout do délky, nakrájet na kusy a teprve ty potom přeložit. Po nakynutí a upečení vyndáte z trouby malé ciabattine.

Mouka manitoba se dá koupit v Makru nebo

http://www.mouky.cz/mouky/eshop/0/0/5/308-GRANORO-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

27. 12. 2019 14:17

A fascinuje ma to pidimnožstvo droždia a výsledok - úžasne nakysnuté cesto.

cathleen cathleen

27. 12. 2019 14:16

magdalenka: a to je dobře :-D protože druhý den už to není ono.

magdalenka magdalenka

27. 12. 2019 14:12

cathleen: ono to vlastne vyzerá komplikovane na prvý pohľad...ale budem piecť určite aj inokedy a zvýšim aj hydratáciu....:-D len má jednu chybu, strašne rýchlo sa míňa...:-D

cathleen cathleen

27. 12. 2019 14:09

magdalenka: parádní! :yes: Děkuji za fotku i za vyzkoušení :-K Už jsem je dlouho nedělala, budu muset napravit.:-*

magdalenka magdalenka

27. 12. 2019 14:04

Vyskúšané! Ako vždy, recept od teba nesklamal. A to som použila len obyčajnú hladkú múku. Na celkové množstvo vody (cca 450 g) som si netrúfala, dala som 400 g, piekla som na plechu (studený som šupla do rúry aj s nakysnutými ciabattami!) a nemám ani dlaždicu. Napriek tomu je ciabatta výborná, pridávam dôkazové foto. Nie je to extra vydarené, lebo som proste musela okamžite po upečení nakrojiť a ochutnať. :-K Do večera bude preč a alebo pobežím do obchodu, alebo zamiešam preferment atď.

cathleen cathleen

29. 11. 2014 09:04

amalia: určitě dá, v druhém připadě jsem pouzila naši hladkou mouku spolu s chlebovou a těsto bylo také velice vzdušné ;-)

amalia amalia

29. 11. 2014 00:11

:yes:paráda ako všetky tvoje chlebíky:yes: dá sa použiť aj iná múka so zvýšeným obsahom lepku?

maiva maiva

24. 11. 2014 22:52

Cath, opravdu jsi noblesní kouzelnice:-O, skvělé foto jako vždy:-p+:yes:

Patricie

20. 11. 2014 21:10

Ivuš, jsi neskutečně šikovná. :yes::yes:

magdalenka magdalenka

20. 11. 2014 21:08

Nádherné, vrátane fotiek. Pre mňa je pôžitkom už čítať tvoje perfektne popísané recepty. Vďaka! :yes:

tejaja tejaja

20. 11. 2014 15:32

cathleen: Díky Ivka za odpoveď, pozriem sa za manitobou. ;-)

cathleen cathleen

20. 11. 2014 14:15

Coleta: mám klasickou dlažbu, mrazu a žáruvzdornou, co nám kdysi zbyla. I kdyby praskla, nic se neděje, ale zatím drží a pekla jsem na ní už mockrát.
Můžeš dát, pokud máš, cokoliv jiného, co drží nahřátí - šamot, žulu, litinu nebo aspoň dva obrácené plechy nad sebou (větší vrstva).

A tu horkou vodu chrstnu do starého plechu, který mívám na dně trouby jen pro tenhle účel. Samozřejmě, že plechu neprospívá, ale proto jsem vybrala starý, u kterého mi to nevadí.
Stříkat vodu na rozpálené stěny trouby (jak někdo dělává) odmítám.

Coleta

20. 11. 2014 14:09

Cathlaan, prosím tě, ty dlaždice. Myslíš jako klasické obkladačky? a to neprasknou, když je pak poliji tou vodou?

Coleta

20. 11. 2014 13:58

cathleen:Díky, zkusím to z mouky na pizzu adám vědět. Do Makra nechodím a nechce se mi kvůli jedné mouce dávat 65 kč za dopravu.

cathleen cathleen

20. 11. 2014 13:53

zizala, Jitkas, tejaja: díky:-K
Terko, pracovalo se mi s nimi snad stejně...ale chuťově se mi ciabatta z té manitoby zdála malinko jiná, snad by se dalo říct, že maličko lepší. Může to ale být jen můj pocit - třeba manželovi chutnaly obě stejně - moc:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ciabatta recept ciabatta recepty recept na ciabattu mouka manitoba autolýza recept ciabatta pekarnomanie ciabatta autolýza těsta recept na ciabatta ciabatta recept youtube mouka manitoba recepty recept na ciabatty těsto na ciabattu ciabata recept koupit mouku z manitoby ciabatta z fariny ciabatta manitoba mouka mouky manitoba veka s prefermentem

Suroviny: mouka farina, voda, droždí, sůl, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, voda, sůl

TopRecepty.cz

Ciabatta (s prefermentem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXw3

Naposledy jste si prohlédli