Brokolicová RAW polévka
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 2 083 kJ / 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,46 g |
Tuky | 35,90 g |
Vláknina | 23,66 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 51 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 13,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud vám studené polévky nechutnají (jako moji dceři), můžete ji jemně ohřát, ale pouze na teplotu do 42°C.
Při překročení teploty 42°C všechny enzymy uhynou.
Pokud vám chuť brokolice připadá příliš ostrá, zjemníte polévku rýžovým krémem nebo smetanou. Polévka však už nebu RAW :)
Brokolice (Brassica oleracea var. botrytis italica) je jedlá rostlina druhu brukev zelná (Brassica oleracea), která je druhem kapusty a příbuzná květáku. Pochází z oblasti Středomoří.
Brokolice je bohatá na vitamin C, (beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních látek obsahuje především draslík, vápník, fosfor a síru. Bohatá je samozřejmě i na vlákniny.
V poslední době se objevily studie, které potvrzují, že brokolice výrazně ochraňuje lidský organismus proti volným radikálům, toxickým a rakovinotvorným látkám. Chemické látky, jež jsou obsaženy v brokolici, prý podle vědců z Georgetownské univerzity ve Spojených státech dokážou "opravit" DNA v buňkách a tím zabránit jejich rakovinnému bujení.
Pokud nakupujete brokolici, vyberte pouze tu, která není povadlá a není nažloutlá. Musí být krásně zelená a svěží. Na kvalitě brokolice velmi závisí i kvalita polévky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 19 minutami
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 34 minutami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 1 hodinou
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 1 hodinou
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 1 hodinou
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Další recepty
Tématické fráze: brokolicová polévka brokolicová polévka recept raw brokolicová polévka raw polévky raw polévka raw recepty brokolice polevka brokolice avokado brokolice raw recepty svezi brokolicova polevka polevka brokolicovi krémem raw recepty polevky raw brokolice
Suroviny: brokolice, avokádo, krém, římský kmín mletý, sůl
Brokolicová RAW polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v4mL
0 názorů