Vepřové srdce po znojemsku
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 2 802 kJ / 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,23 g |
Tuky | 61,87 g |
Vláknina | 6,75 g |
Cholesterol | 42 mg |
Sodík | 976 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 20,81 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jídlo můžeme také dusit v troubě, když v kastrolu uděláme na sporáku výše popsaný cibulový základ, na něm opečeme očištěná, přepůlená syrová srdíčka (můžeme je prošpikovat proužky uzeného špeku), podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list (v čajítku, abychom nemuseli pak hledat ty kuličky), přiklopíme pokličkou a dusíme v troubě při 180º - 200º C doměkka, občas zkontrolujeme množství tekutiny, kterou podle potřeby přiléváme. Měkké maso vyndáme, omáčku zahustíme světlou jíškou, záklechtkou nebo i kupovanou instantní jíškou, nakonec vložíme nastrouhané okurky a na plátky pokrájené maso. Necháme prohřát a podáváme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 1. 2020 12:35
15. 1. 2020 23:09
15. 1. 2020 11:37
Vařila jsem několik hodin, pak ještě dusila na omáčkovém základu, ale nějak to nebylo ono. Nevadila mi jiná struktura masa, ale jakási podchuť. Asi tak, jako někomu vadí třeba skopové. Omáčka jinak moc dobrá, špíčkem jsem nešetřila. Ale budu se raději držet běžných surovin. No, za pokus to stálo.
9. 1. 2020 20:15
9. 1. 2020 19:47
9. 1. 2020 18:30
9. 1. 2020 11:40
Jelikož nemám papiňák, zkusila bych to dělat podle popisu v troubě. Jen mám dotaz: nešlo by to srdíčko dát do trouby už pokrájené na plátky? Aspoň by to tak dlouho netrvalo.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 9 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 10 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 12 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 12 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 12 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Znáte "kolínkoto"? Jemně pikantní a worchesterskou omáčkou ochucený pokrm z kolínek à la rizoto je jednoduchý a rychlý
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Další recepty
Tématické fráze: vepřové po znojemsku vepřové maso po znojemsku vepřové srdce recepty top recepty srdce vepřové vepřové kostky po na znojemsku vepřový guláš po znojemsko vepřové po znojemsku video
Suroviny: srdce vepřové, špek uzený, cibule, máslo, olej, mouka hladká, pepř, koření nové koření, bobkový list, paprika sušená sladká, pepř mletý, kmín drcený, okurky sterilované, šťáva citronová
Vepřové srdce po znojemsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rOv2
7 názorů