Slunečnicový pšenično-žitný chléb z formy
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 238 kJ / 2 925 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,00 g |
Tuky | 41,28 g |
Vláknina | 36,52 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,87 g |
Sůl | 22,12 g |
Sacharidy | 530,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Použila jsem kulatou formu se středem o objemu 2,3 l. Kdo nemá, může upéct kulatý bochník v dortové formě. Ale i tam se dá střed udělat třeba vložením žáruvzdorné sklenice nebo lépe je použít nerezovou kulatou formičku určenou na food styling. Je vyšší než běžné formičky na cukroví, musí se taktéž potřít olejem.
Celozrnné mouky jsem použila zn. Pernerka.
Mám raději světlejší pečivo a spíš pšeničné. Ale přece jen přidávám celozrnné mouky, včetně žitné alespoň v menším množství. Vařené brambory chléb zvláční a díky nim vydrží déle měkký.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 10. 2020 21:21
30. 10. 2020 11:52
30. 10. 2020 11:09
Duritka snese vroucí vodu
Blahé paměti s v ní dělal neblaze proslulý český "turek", že
30. 10. 2020 08:51
30. 10. 2020 00:53
29. 10. 2020 21:17
29. 10. 2020 18:48
29. 10. 2020 18:24
29. 10. 2020 15:24
29. 10. 2020 08:50
28. 10. 2020 15:26
28. 10. 2020 09:09
Jaromira18: Děkuji.
27. 10. 2020 13:54
26. 10. 2020 21:43
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 9 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 10 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 10 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 11 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 11 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 12 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 12 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šunkofleky: Česká klasika může být lahodnější díky smetaně a vývaru z uzeného masa, důležité je správně uvařit těstoviny
Řízek není jen plátek obalovaného masa. Víte, co vše se dá usmažit v trojobalu?
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, mouka hladká celozrnná, mouka hladká celozrnná, sůl, brambory, voda, ocet, droždí čerstvé, semínka slunečnicová, olej
Slunečnicový pšenično-žitný chléb z formy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7QLO
14 názorů