Jihočeská kulajda se zastřeným vejcem (Prostřeno)
Kulajda je velmi oblíbenou a tradiční polévkou naší kuchyně. Snoubí se v ní chutě aromatického kopru, jemné smetany, brambor a vajíček. V zimě zahřeje a v létě osvěží, je to opravdu polévka na kterékoliv roční období.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 707 kJ / 1 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,34 g |
Tuky | 81,60 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 631 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 41,31 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 6. 2022 14:44
Eja57: 1 lzicka sadla a 1 masla...a hrst muky.
20. 6. 2022 14:43
Mě udivuje i mrkev a petržel. Nikdy jsem se s tím v žádném receptu nesetkala. Vaření je velmi kreativní činnost, tak proč ne, ale myslím, že to už není kulajda.
20. 6. 2022 14:40
magdalenka: no to mne taky...i když je to na pět porcí...
20. 6. 2022 14:39
hospodyne: souhlasím zcela, v kulajde ani chuťově nemá vývar co dělat...a ani já ztracené vejce neumím za půl minuty...za mne recept
20. 6. 2022 14:21
Mna udivila hrst muky...
20. 6. 2022 13:14
bod 4 postupu
No, já to dělám takto
No, já to dělám takto
20. 6. 2022 12:39
vždycky jsem si myslela, že nedílnou součástí kulajdy jsou houby.A když se píše jihočeská, proč hovězí vývar, když uvážíme, jak chudý kraj to byl. Zastřené vejce za 30 vteřin neuvařím. A tak nevím, čemu nerozumím Nechci být za chytrou, ale pro začínající kuchařky je recept s tímto názvem dost zavádějící.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 1 hodinou
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 20 minutami
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 42 minutami
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 57 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 1 hodinou
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 3 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 5 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 6 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 6 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 16 hodinami
Další recepty
Suroviny: sádlo, máslo, mrkev, petržel, vývar hovězí, kopr sterilovaný, kopr čerstvý, mouka hladká, smetana, vejce, ocet, cibule, brambory, sůl, pepř mletý
Jihočeská kulajda se zastřeným vejcem (Prostřeno)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPl96
Ztracená (zastřená) vejce
casino
Hodnocení receptu je 4,7 (7×)