Rychlé ragú z divočáka v multifunkčním hrnci
Zvěřina má své příznivce i odpůrce. Nebojte se ji vyzkoušet. Nemusí se mnohdy vůbec nakládat, dlouze připravovat a složitě zakrývat její přirozenou chuť. Vhodné koření a využití rychlé úpravy i vám umožní ocenit kvalitu této suroviny.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 8 707 kJ / 2 081 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 149,50 g |
Tuky | 148,70 g |
Vláknina | 15,89 g |
Cholesterol | 552 mg |
Sodík | 2,83 g |
Sůl | 6,85 g |
Sacharidy | 31,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Maso na toto ragú se nemusí nakládat, tlakový hrnec si s prolnutím chutí nádherně poradí. Pokrm lze samozřejmě připravit i delší dobou úpravy, v pomalém hrnci.
Koření na divočinu mám namleté a namíchané v tomto poměru podle mojí babičky :
1 špetka muškátového oříšku
1 špetka muškátového květu
2 špetky zázvoru
1 špetka jalovce
1 špetka hřebíčku
1-2 špetky nového koření
0,5-1 lžička pepře
1 lžíce sladké papriky
0,5 lžičky uzené papriky
0,5 lžičky pálivé papriky
0,5 lžičky kmínu
1 lžička majoránky
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 1. 2024 15:10
Veronika.Hrozna: Máte pravdu. To je podle mě největší problém - dostat zvěřinu a zmršit ji, je lehké. A ten, kdo ochutná, se pak vyhne obloukem! U nás se tradičně přípravou zabývala babička a prababička. Co dědové nanesli z honu, tak se do mrtě spotřebovalo a bylo to skvělé! Je fakt, že jsem pak u známých ochutnala párkrát něco, co bych už v životě nejedla, kdybych neměla "mustr" od babiček!
7. 1. 2024 14:38
zuzi777a: Já si myslím, že ten odpor je kvůli tomu, že někde něco ochutnali, co nebylo zrovna moc dobře upravené a očištěné! Dokonce může být divočák v říji, kdy maso není poživatelné a ten kdo to nezná, ho náhodou uvařil. Dalším nešvarem je mít divočinu dlouho v mrazáku, to ona nerada a pak to taky není k jídlu. Čerstvé maso z divočiny se má krásně očistit až na kuchyňskou úpravu, až pak mrazit Mastnější části udělat hned např. žebra. Ale ze všeho nejdůležitější je maso před přípravou poočichávat, ale doslova a kousky, které mají jinou barvu uřezat, krevní sraženiny vyříznout, zajíci vyřezat v zadních nohách v kloubu tukový váček, ten moc páchne v jídle a masa odblanit. Žádné mytí v octové vodě, nebo uležení v láku zápach neodstraní.
7. 1. 2024 11:06
Marie Svarcova: Spousta lidí má k zvěřině respekt nebo dokonce odpor, ale já bych se po divočákovi utloukla! V tlakáči je coby dup. Z trouby je podle mě ještě chutnější, jen trochu déle trvá. U nás musí být všechno fofrem, aby mě ti mí žrouti nepomřeli hladem.😁
7. 1. 2024 10:13
velká dobrota (nemám MH ale dělám v troubě a je to skvělé) dobře jsi uvařila a foto je krásné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 20 minutami
Koláče po babičce
Brumaire uvařila před 23 minutami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 1 hodinou
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 9 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 11 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 12 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 12 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Suroviny: plec vepřová, slanina uzená, sádlo, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, sůl, koření na divočinu, hořčice, pasta papriková, protlak rajčatový, vývar masový
Rychlé ragú z divočáka v multifunkčním hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO7rX
4 názory