Domácí chléb bez domácí pekárny
Výborný domácí chléb připravíme i bez domácí pekárny. Těsto uděláme ze špaldové mouky, vody a sušeného droždí. Ochutit ho můžeme kmínem a bylinkovým kořením. Po vykynutí těsto ještě překládáme, necháme znovu kynout a poté upečeme v troubě.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 8 735 kJ / 2 088 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,85 g |
Tuky | 11,85 g |
Vláknina | 70,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,82 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 372,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Teplota je pro horkovzdušnou troubu. Čas je orientační.
Chléb můžeme připravit i z polohrubé mouky (jako na fotografii), do něj přidáme sáček a půl sušeného droždí. S pouze jedním sáčkem droždí nebude tak nadýchaný jako první. Lze použít i čerstvé droždí, ale množství je třeba přepočítat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 15 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 21 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 22 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 23 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Čočka na kyselo
ROCKANKAAA@centrum.cz uvařila před 35 minutami
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 7 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 7 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 10 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 11 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 12 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 12 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 12 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vítěz Peče celá země Vojtěch svůj styl nezmění: Obyčejné buchty ode mě nečekejte, těch je na internetu dost, říká
Domácí kečup: Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty. Který z nich si připravíte na zimu?
Jak využít levanduli v kuchyni: Dejte ji do provensálského koření, připravte sirup nebo ji využijte do pečení
Další recepty
Suroviny: mouka špaldová hrubá, voda, droždí sušené, kmín celý, koření bylinkové, sůl
Domácí chléb bez domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82MDL
0 názorů