Vepřová panenka po holandsku
Recept ještě nebyl hodnocenOpečená vepřová panenka obalená ve voňavé bylinkové směsi podávaná se zeleným chřestem a jemnou holandskou omáčkou se stane jistě vaším novým oblíbeným pokrmem. Pokrm…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 372 kJ / 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,00 g |
Tuky | 4,00 g |
– nasycené | 2,00 g |
– nenasycené | 2,00 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Opečená vepřová panenka obalená ve voňavé bylinkové směsi podávaná se zeleným chřestem a jemnou holandskou omáčkou se stane jistě vaším novým oblíbeným pokrmem. Pokrm…
V našich končinách jsou omáčky velmi oblíbeným pokrmem všedních i svátečních dnů. V tomto receptu najdete jednoduchý návod na přípravu lehce pikantní hořčicové omáčky s…
Lilky podélně přepůlíme, dužinu nakrájíme do mřížky, pokapeme olejem a vyskládáme řeznou plochou nahoru na plech. Rajčata také přepůlíme, papriky i feferonky necháme…
Namočenou čočku slijte, pokud nevsákla všechnu vodu. Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte saturejku (hezky čočku navoní a odejme část nadýmavých látek) a na mírném varu…
Na připravené těsto rozetřeme okapaná loupaná rajčata (z konzervy). Na ně rozprostřeme na kolečka nakrájenou cibuli, jemně nastrouhaný tvrdý sýr (eidam), na který…
Tresku si omyjeme a vysušíme a buď ji rovnou naporcujeme nebo ji můžeme péct celou, pak ji dobře osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citronu a necháme odpočívat. Mezi…
Vepřovou plec nakrájíme na nudličky. Naložíme do směsi koření s trochou oleje, poctivě promneme a necháme uležet v chladu nejlépe do následujícího dne, ale klidně i dva…
Kuře posypeme drceným kmínem, barevným pepřem, solí a dáme do trouby na 180 °C spolu s mraženými houbami. Pečeme 60 minut a nezapomeneme podlévat.Omáčka: Na másle…
Nejen že hrách obsahuje spoustu důležitých látek, navíc také skvěle chutná. Uvařený hrách smícháme s osmaženou cibulí, rajčaty, strouhankou, vejci a kapary. Ochutíme ho…
Pro tmavší kuřecí vývar všechnu zeleninu nejdřív orestujte. Jinak vložte všechny ingredience na vývar do papiňáku, uzavřete a vařte 30 minut (to je opravdu doba varu...…
Večky si rozmočíme ve vodě, vymačkáme je a dáme do mísy, k nim přidáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, 1 vejce, saturejku, pepř, sůl, nasekanou petrželku,…
Chytíme kapra ( nebo koupíme samozřejmě :-D ), zbavíme šupin, vyfiletujeme, necháme kůži a nadrobno krájíme přes kostičky tak, abychom úplně nepřořízli kůži. Dostatečně…
Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme. Nakrájíme na stejně velké plátky. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným zázvorem. Přidáme pokrájené bylinky,…
Umyté pečienky (játra) namočíme na 1 hod do mlieka.Všetky prísady na cestíčko prešľaháme vidličkou.Pečienky obaľujeme v hladkej múke a cestíčku a hneď vyprážame na oleji…
Zeleninu omyjeme, očistíme, čínské zelí nakrájíme, mrkev nastrouháme na jemném struhadle, rajčata a papriku na kostičky a vše vložíme do misky, přidáme koření bazalku,…
Uzené maso nakrájíme na kostičky, brambory oloupeme a také nakrájíme na kostky.Rozehřejeme olej a na něm osmahneme maso.Přidáme nakrájenou cibuli, krátce opečeme a…
Barevný fazolkový salát: Smícháme nakrájené okurky, červená rajčata, uvařené žluté fazolky a hnědou čočku - vařenou, případně sterilovanou. Podle potřeby osolíme,…
Najemno nakrájenou cibuli na oleji osmažíme dozlatova. Poté přidáme maso, které důkladně orestujeme. Téměř hotové maso osolíme, okořeníme a přidáme k němu česnek. Ještě…
Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením pěti vůní, zázvorem, česnekem, přidáme med, promícháme a necháme asi 30 minut odležet. V trošce vody rozmícháme škrob a…
Porce štiky osolíme, posypeme kmínem a směsí bylinek a vložíme na rozpuštěné máslo do zapékací nádoby (použila jsem remosku). Pečeme asi 30-35 minut, v průběhu podlijeme…
Na olivovém oleji zesklovatíme cibulku a na ní opečeme osolené maso. Přidáme pokrájenou zeleninu, ještě dochutíme solí a dusíme. Ke konci vmícháme posekané bylinky a…
Kořenící směsi jsou velmi individuální záležitost, neboť každému chutná něco jiného. Někdo se spokojí s kupovaným kořením, někdo si svou příchuť pracně a dlouho testuje…
Chcete připravit poctivý guláš plný masa, fazolí a výrazné chuti? Tahle verze se zařadí do vašich rodinných kuchařek a potěší vaše strávníky. Nejjednodušší přílohou tak…
V české kuchyni je velmi oblíbený způsob úpravy mletého masa smažením. Zde vám naopak nabízíme možnost připravit tento pokrm zdravěji pečením v troubě. Navíc v pekáči…
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Hitem internetu je máslová svíčka: Když ji zapálíte a namočíte do ní pečivo, budete uchváceni
Babiččin štrúdl podle Mirky van Gils Slavíkové voní jablky a perníkem. Těsto je specifické tím, že kyne pod vodou
Jak správně zavařit džem a co dělat, když netuhne: Fungují tyhle triky našich babiček