Časté chyby při přípravě lasagní: Vyvarujte se jich a budete si připadat jako v Itálii
Lasagne jsou italské těstoviny, které mají tvar širokých plátů, potřených bešamelovou nebo rajčatovou máčkou, mletým masem, olivami, houbami a sýrem. Lasagne se pečou v troubě a servírují nakrájené na díly.
Jsou dva druhy lasagní - jedny těstoviny se musí předem uvařit (pak se s nimi špatně pracuje), druhé se připravují syrové - tekutina se do nich při zapékání vpije a uvaří je. Pro začátečníka je práce s předem uvařeným těstem zbytečně složitá.
Jaké jsou časté chyby při přípravě lasagní
Seznámíme vás s několika chybami, kterých se můžete dopustit:
- Příliš mastné lasagne vzniknou díky tučnému masu a sýru. Tuk nesmí v pokrmu převládat, proto ho musíme omezit.
- Tvrdé, tuhé lasagne, které nejdou krájet, jsou připravovány krátce a tekutina se ještě do těsta nevsákla. Vrátíme je do trouby a dopečeme.
- Připálené lasagne způsobí těsto, které tvoří první vrstvu. Na dno pekáče přijde jako první vrstva omáčky.
- Suché, tvrdé lasagne na povrchu zapříčinil plát těsta, který jsme dali poslední. Musíme plát zakrýt omáčkou a pak ještě sýrem.
- Slepené lasagne vzniknou při vaření plátků předem. Důležité je vařit je jen krátce a rozhodně po jednom kuse.
- Lasagne nejdou krájet - bude lepší nechat je do dalšího dne - chutě se prolnou a pokrm se zpevní.
Podle našeho videa si můžete vyzkoušet lasagne se špenátem - když se vyvarujete výše popsaných chyb, budou zajisté dokonalé:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře