Jak na dokonalý trojobal? Máme pro vás 5 tipů, díky kterým bude křupavá kůrka neodolatelná
Ať už maso, sýr nebo zelenina, obalením v trojobalu získají výtečnou chuť s křupavou kůrkou. Je to nestárnoucí klasika, na které by se dalo říct, že není co zkazit, či dále vylepšovat. Opak je ale pravdou, trojobal totiž může být pomocí několika tipů nepřekonatelný.
Smažené pokrmy patří k nejoblíbenějším, na kterých si rádi pochutnáme doma nebo v restauracích. Přitom stačí suroviny obalit pouze v mouce, vejci a strouhance, a jednoduše nám vznikne lahodný pokrm. Křupavé kůrky docílíme buď smažením v oleji, nebo pečením v troubě. To ale rozhodně není vše, máme pro vás hned pět vychytávek, díky kterým již trojobal nebudete připravovat jinak.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na dokonalý trojobal
Příprava trojobalu je sice jednoduchá, ale existuje několik osvědčených tipů, díky kterým je kůrka skvěle zlatavá a křupavá bez připálených kousků. Pokud si připravujete domácí strouhanku, je třeba ji namlít rovnoměrně, případně prosít větší kousky přes sítko. Prosívání strouhanky doporučujeme i během obalování, čímž odstraníme hrudky, které se následně v oleji připalují. Obalujeme v tomto pořadí: mouka, vejce a nakonec strouhanka.
- Místo hladké mouky zvolme polohrubou, tolik se nelepí a řízky budou nadýchané.
- Vejce nesolíme, protože by zřídla. Není třeba solit ani strouhanku, postačí nasolit maso a zeleninu.
- Vejce rozšleháme zlehka vidličkou, aby nebyla příliš tekutá.
- Obalené pokrmy vkládáme vždy do rozpáleného tuku.
- Pro šťavnaté a křupavé řízky doporučujeme vyhřát troubu na 120 °C a osmažené řízky ještě 20 minut dopéct na roštu. Dospodu dáme plech, na který bude odkapávat tuk.
Jak na smažený sýr, aby se neroztekl
Smažený sýr neboli "smažák" je nejoblíbenější hospodský pokrm, který si snadno uděláme i doma. Jak ale na to, aby nám celý sýr během smažení nevytekl a nezbyla pouze strouhanka? V restauracích se sýr obaluje nejdříve v mouce, pak ve vejci a poté ve směsi mouky a strouhanky. Další možností je dvojité obalení sýru, nejdříve v mouce, vejci a poté opět v mouce, vejci a nakonec strouhance.
A jak na to, můžete zhlédnout v našem video-návodu níže. Dobrou chuť.
A jak vylepšujete trojobal vy? Budeme rádi, když se o vaše tipy podělíte s námi do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Květák nemusíte před smažením vařit. Díky jednoduchému triku ušetříte čas a výsledek je křupavější a šťavnatý
Osvědčené rady, jak na nejlepší řízky: Záleží na stáří strouhanky i druhu tuku na smažení
Jak smažit v troubě v trojobalu. Jednoduchý postup šetří čas a hodí se i pro více strávníků
Komentáře