Smažený květák je výborný, ale balení je zdlouhavé. Poradíme jednoduchý trik, jak to zvládnout během chvilky
Smažený květák je oblíbeným zeleninovým jídlem. Výborně chutná s bramborami a se salátem z čerstvé zeleniny. Jenže balení květáku, zvlášť pokud máme početnou rodinu, je docela zdlouhavé. Poradíme, jak ho urychlit.
Květák před smažením v trojobalu rozdělujeme na menší nebo větší růžičky. Ty menší jsou často lákavější a chutnější, jenže jejich obalování je pracnější a jde pomalu.
Jak obalování zrychlit
Připravíme si dva pevné sáčky - do jednoho dáme strouhanku, do druhého hladkou mouku. Každý květák (nebo to, co zrovna připravujeme na smažení, třeba žampiony) do sáčku vhodíme, protřepeme a přendáme. Můžeme pracovat po několika kusech. Jde to velmi rychle. Řízky jsou dobře obalené a my nejsme umatlaní.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Jarní Apetit piknik nabídne skvělé jídlo i osobnosti kulinářského světa. Zamíří na něj Maršálek, Punčochář i vítěz Peče celá země
Komentáře
10. 8. 2023 00:18
11. 5. 2023 20:51