7 nejlepších receptů na sladké i slané dobroty z kynutého těsta. Co máte nejraději vy?
Kynuté těsto je zázrakem české kuchyně. Upečeme z něj sladké koláče a buchty, uvaříme knedlíky, připravit můžeme i slané pohoštění a domácí nadýchané pečivo. Dá sice trochu práce, ale výsledek vždy stojí za to.
Kynuté těsto připravíme ze čtyř základních ingrediencí: mouky, kvasnic, tekutiny, vajec a tuku. Tato příprava potřebuje naši péči i čas. Důležité je správně uhnětené těsto, se kterým nám pomůže třeba domácí pekárna. Těstu dopřejeme dostatek času, aby dobře vykynulo, a výsledek byl co nejlepší.
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat domácí houskové knedlíky
Nejoblíbenější přílohou české kuchyně jsou houskové knedlíky. Připravte si s námi nadýchané a jemné kynuté knedlíky, které využijeme jako přílohu k masu a zelí, nebo třeba ke špenátu. Celý postup můžete zhlédnout v našem video-návodu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 14 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Komentáře