Jídla portugalské kuchyně – nejlepší recepty z Portugalska
Už jste se někdy setkali se specialitami portugalské kuchyně? Gastronomie státu ležícího vedle Španělska byla ovlivněna nejen tímto svým nebližším sousedem, ale také třeba kuchyní severní Afriky. Naopak vlivy portugalské kuchyně můžeme vnímat v Brazílii a dalších státech Jižní Ameriky. Co je pro ni tedy typické?
Portugalci byli vždy dobrými rybáři a v konzumaci ryb se dodnes řadí na špičku evropského žebříčku. Můžete u nich tedy ochutnat ryby, kraby, langusty, chobotnice i škeble v nejrůzněšjích úpravách, od vaření přes pečení až po smažení. Z dob kolonií si portugalští kuchaři a hospodyňky zachovali zvyk hodně kořenit, neboť právě vzácné koření z dalekých krajů tehdy dováželi. Typické je tu chilli piri-piri, vanilka, šafrán, skořice i koriandr. Stejně jako ve Španělsku, i v Portugalsku miluji paellu a jiná „jídla z jednoho hrnce“. Jejich výhodou je, že se do nich smíchá, co dům zrovna dá, nají se celá rodina a ještě je to vynikající pochoutka.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19